Categories
Yleinen

Hiihtolomalla ulos ja lantio kohti Kontiolahtea!

Onko hiihtolomalle jo tekemistä? Kontiolahti Outdoor tarjoaa ohjelmapalveluja ympäri vuoden. Ladulla toiminta alkaa jo lokakuussa, kun jäähdytetty latu avataan käyttöön. Kontiolahti Outdoor tarjoaa myös kokous- ja ohjelmapalveluja, joita voivat hyödyntää yritys- ja muut ryhmät. Tarjolla on monipuolista välinevuokrausta talvi- ja kesäliikuntaan. Ensi kertaa tänä talvena Kontiolahti Outdoor on ottanut ohjelmistoon hiihtolomaviikoille ohjattuja fatbike- ja lumikenkäretkiä sekä ammuntaa ekoaseilla ja pienoiskivääreillä. Kaikki tämä tapahtuu Kontiolahden ampumahiihtostadionilla.

Kampean itseni liikkeelle toimistolta työpäivän jälkeen. Käväisen nopeasti kotona vaihtamassa ulkoiluun sopivat vaatteet. Laitan hiihtovehkeet valmiiksi, sillä olen sopinut pienen hiihtovalmennuksen Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtajan Kimmo Turusen kanssa. Kontiolahden ampumahiihtostadion sijaitsee Jaamankankaan kupeessa Kajaanintien ja Höytiäisen rannan välisellä alueella. Kevyelläkin kaasujalalla alueelle ajelee vajaassa varttitunnissa. Saavun ampumahiihtostadionille iltakuudelta, jolloin jo kirkas keväinen päivä on vaihtumassa iltaan ja laskeva aurinko saa taivaanrannan värjäytymään purppuran ja oranssin väreihin. Tuntuu siltä kuin Höytiäinen nielaisisi auringon rantojen taakse. Havahdun ajatuksistani, kun kävelen parkkipaikalta stadionalueelle. – Mitkä varusteet sulla on mukana, kysyy Turunen iloisesti. Tuumaan, että Juha Miedon aikaiset sivakat on. – Tänään mennään vapaalla, haetaanpas sinulle kunnolliset varusteet, myhäilee Turunen, kun menemme sisään stadionin päärakennuksen välinevuokraamoon. Turunen penkoo suksi- ja monovalikoimasta minulle sopivan kokoiset välineet ja nappaamme vielä sauvat, ennen kuin menemme ulos ladulle.

Kontiolahti Outdoor, välinevuokraus
Välinevuokraamo.

Kontiolahden Urheilijoiden juniorit harjoittelevat ladulla ja ampumapenkalla. Väliin kuuluu heleää naurua. Kieltämättä minullakin vetää suupielet hymyyn, kun saan varusteet päälle ja kokeilen suksien liukuvuutta. Hiihtokeli on upea ja ladut huippukunnossa. Kulkee kuin itsestään! Saan muutamia vinkkejä hiihtotekniikasta ja homma rupeaa sujumaan. Onpa hyvä, että välineitä voi vuokrata suoraan paikan päältä. – Kyllä, tarvitset vain vaatteet, kaikki muu löytyy täältä, kertoo Turunen. Pysähdymme ihastelemaan auringonlaskua järvinäkymällä, josta nappaan kuvan Turusesta.

Kontiolahti Outdoor, auringonlasku Höytiäisellä
Kimmo Turunen ihastelemassa auringonlaskua Höytiäisen talvimaisemassa.

Kontiolahti Outdoor on siis ensi kertaa ottanut ohjelmistoonsa järjestää hiihtolomaviikoille ohjattua toimintaa rennosta liikkumisesta kiinnostuneille. Päivittäisille takuulähdöille on luvassa esimerkiksi ohjattuja lumikenkäretkiä tai fatbike-retkiä talviaikaankin huolletuilla Kontionpolut-talvipoluilla.  Paikallisena erikoisuutena ohjelmapalvelutarjonnassa on harvinaisempi ekoase- ja pienoiskivääriammunta. – Ammunta on ollut yllättävän suosittua ja kävijöitä on tullut esimerkiksi Kolilla viipyvistä matkailijoista, kertoo Turunen. Ohjattua ammuntaa on hiihtolomaviikkojen ohjelmassa tiistaisin ja torstaisin.

Kontiolahti Outdoor, hiihtolomaretket
Kontiolahti Outdoorin hiihtolomaretket ohjelma.

Tänä talvena hitiksi nousseille liukulumikengille on myös ollut kysyntää. Tällä kertaa ei viikko-ohjelmassa ole ohjattuja retkiä liukulumikengillä, mutta niitä voi vuokrata välinevuokraamosta omatoimiseen liikkumiseen. Ampumahiihtostadionin läheisyydestä löytyy maastoa, jossa näillä tavallista leveämmillä ja lyhyemmillä karvapohjaisilla suksilla voi harrastaa rentoa liikkumista luonnosta nauttien. Liukulumikenkien siteisiin käyvät ihan tavalliset talvikengät tai talvisaappaat. Liukulumikenkäilyyn voi varata vaikka ryhmäretken, esimerkiksi työpaikan tyhy-päivälle.

Hiihtoloma onkin jo seuraavalla viikolla ja päätän yhtenä päivänä tulla vuokraamaan liukulumikengät ja nautiskella liikkumisesta juuri sopivasti syntyneillä keväthangilla. Retken jälkeen voisi käydä kahvila Napakympissä, joka on avoinna päivittäin klo 9–15. Tekemistä löytyy myös perheen pienimmille, kahvion vieressä on valaistu pulkkamäki. Onpas mukava, että läheltä löytyy näin hieno talviulkoilukeskus!

Kontiolahti Outdoor, liukulumikenkäilyä maastossa
Liukulumikenkäilyä maastossa. Kuva: Johanna Kokkola

Teksti: Mikko Leinonen, Kontiolahden kunta

Kuvat: Mikko Leinonen ja Johanna Kokkola

Yhteystiedot:

Kontiolahti Outdoor
Kimmo Turunen
[email protected]
+358 50 563 3480


[email protected]
+358 50 375 6733
Vieraile sivustolla