Tässäpä Helmi juhlatilaksi!

Ei ole aivan helppoa löytää juhla­tilaa, joka sopisi sellai­se­naan omiin tarpei­siin. Erityi­sesti, jos toiveena ei ole koko paketti, vaan haluat räätä­löidä tilaa omiin tarpei­siisi; sukujuh­lissa tarvit­tai­siin vuokrata myös saunaa ja häissä halutaan saada kaikki valmiina katet­tuna pöytään, yritys­ta­pah­tu­miin kaiva­taan aktivi­teet­teja vesillä tai tilaa liikkua ulkona.

Me se löydet­tiin — todel­linen HELMI Höytiäisen rannalta, Varpa­rannan koulun takaa. Matkaan lähties­sämme Google Maps osoitti keskelle Höytiäisen selkää ja alkuun olikin pohti­minen, miten sinne oikein päästään, kun ei nyt sattunut isompaa jahtia mukaan tänä aamuna työpai­kalle. Onneksi koulu toimi maamerkkinä.

Täältä löytyy aivan kaikki palvelut serkku­ta­paa­mi­siin, yritysten aktivi­teet­teihin, koulu­tuk­siin tai hääjuh­liin. Erittäin idyllinen hirsi­ra­ken­teinen päära­kennus lasitet­tuine teras­sei­neen aivan järven rannassa. Mitkä maisemat – eteen avautuu upea Höytiäinen aivan joka puolelle aluetta. Rantakin on niin pitkälle matala, että perheen pienimmät voi hyvillä mielin päästää pärski­mään, jos juhla­pu­heet alkavat käydä pitkästyttäviksi.

Hirsi­sei­nien sisällä lämpöisen tunnelman luovat pitkät pöydät, joiden ympärille mahtuu noin 40 henkeä hyvin ruokai­le­maan. Lasite­tulle teras­sille voit sijoittaa bändin tanssi­la­voi­neen tai 35 henkilöä ruokai­le­maan. Uusittu keittiö tuo tilaan moder­nimpaa ilmettä ja söpöt yksityis­kohdat ilahdut­tavat estee­tikkoa siellä täällä. Ilme päära­ken­nuk­sessa on ihanan lempeä. Majoi­tusta on tarjolla aitoissa ja päära­ken­nuksen yläkerrassa.

”Tämä on tehty sydämellä ja rakkau­della yhteis­työssä”, kertoo Järvi­toi­min­ta­keskus Höytiäisen Helmi ry:n sihteeri Anne Romppanen, kun kysyn ketkä ovat olleet visua­lis­teina tässä vuonna 2015 alkaneessa projek­tissa. Anne ja yhdis­tyksen halli­tuk­sessa toimiva Katja Vipuve­räjä-Ikonen ovat yhtä mieltä siitä, että tänne kannattaa tulla maise­mien ja idylli­syyden vuoksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uskoma­tonta, että tällainen ranta­kohde sijaitsee näin lähellä, vain 12 minuuttia Kontio­lahden kirkon­ky­lältä ja Joensuus­takin matka-aikaa kertyy ainoas­taan 30 minuuttia.

Höytiäisen Helmi

Riihi­lah­dentie 7, 81120 KATAJARANTA

Katso lisätie­toja:

Faceboo­kista

Insta­gra­mista

Blogi on julkaistu alunperin www.kontiolahti.fi sivus­tolla 2.8.2019. Kirjoit­taja Annu Räsänen ja kuvat Anne Romppanen.