Categories
Yleinen

Aarteiden metsästystä ja kirpputorien tunnelmaa

Kontiolahden kesän kirppikset tarjoavat aarteiden metsästyksen lisäksi iloista tunnelmaa. Tarjolla on mm. Sataman kirppis maanantaisin ja Kontiolahden torilla Kesätori keskiviikkoisin. Kiinteissä tiloissa arkisin auki olevia kirpputoreja/aarreaittoja löytyy mm. Töpinän tori Kontiolahden keskustassa.

Sataman kirppiksen maisemat ja aarteet

Aurinko alkoikin sopivasti juuri paistamaan Sataman kirppiksen (maanantaisin klo 16–19) kunniaksi. Satamaan on tullut useita myyjiä ja myytävien tavaroiden esillepanossa on käytettykin ihania oivalluksia, kuten saapuessani ensin huomioni kiinnittävät koivujen väliin ripustetut narut hengarivaatteita varten.

Paula Pesonen on tullut myymään Anneli Kurjen kanssa kirppikselle tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja iloisella puheella hän toivottaakin tervetulleeksi katsomaan myytäviä tuotteita. He ovat saapuneet paikalle jo ennen kahta. Minna Kurki on ensimmäistä kertaa käymässä Joensuusta Kontiolahdella kirppiksellä, ja ihastuttava väreihin sointuva kassi taisi löytääkin uuden kodin.

Ihastuttava väreihin sointuva kassi taisi löytää uuden kodin. Kuvassa Minna Kurki (vas.), Anneli Kurki ja Paula Pesonen.

Viereisen paikan on saanut Paulan serkku Ilona Suojama, hänellä on myynnissä myös monenlaista tavaraa, mm. itsetehdyt sytykeruusut/lahjapaketit kiinnittivät oman huomioni, ne ovat niin kauniita ja käteviä, ja aivan loistavia viemisiä vaikkapa mökkivierailulle.

Itsetehdyt sytykeruusut ovat oiva vieminen vaikkapa mökkivierailulle. Kuvassa Ilona Suojama.

Jasna Taskisen myyntipaikka on parkkipaikan toisella laidalla lähellä rantaa. Hänen myyntipaikallaan on alla valkoinen pressu, mikä yhtenäistää koko myyntipaikan ilmeen mm. hänen itsensä verhoileman ihastuttavan ”jääkuningattaren” rokokoo-tuolin väreihin. Tuoli on ollut aikaisemmin tummanpunainen ruskeine puuosineen, ja tuoli on saanut valkoisen ilmeen. Myytävät tuotteet ovat kuin kokonaisuus jääprinsessojen maailmasta.

Jasna Taskisen itse verhoilema ”jääkuningattaren” rokokoo-tuoli ja myyntipaikan yhtenäinen ilme kiinnittävät huomion jo kaukaa.

Sataman kirppiksen myyntipaikat ovat maksuttomia ja samalla saa ihastella kaunista järvimaisemaa, ja mikä loistavinta, jos saa jakaa kirpputorikäynnin/-myyntipaikan ystävän kanssa rupatellen ja ideoiden.

Satamaan on helppo tulla veneen lisäksi niin autolla kuin vaikkapa Kontionpolkuja pitkin pyörällä. Höytiäisen Tupa mahdollistaa myös kirppiksellä vierailijalle loistavan taukopaikan, mistä saa ostettua virvokkeita ja ruokaa. Ihana satamamaisema myös sotahistoriallisine kohteineen tarjoaa maiseman lisäksi muutakin nähtävää.

Höytiäisen Tupa, kirppikset

Kesätorin tunnelmaa

Kontiolahden torilta kantautuu iloinen musiikki ja rento Kesätorin tunnelma kutsuu lähemmäs. Kesätorilta löytyy Kontiolahden Työttömät ry:n ylläpitämä kahvio, josta saakin ostettua mm. kahvia, pullaa ja grillimakkaraa.

Kesätorin kahviosta löytyy mm. kahvia, pullaa ja grillimakkaraa. Ritva Sorsa (vas.) ja Mirja Mölsä Kesätorin kahviossa myyjinä.

Torilta löytyy mukavaa kuhinaa torikävijöistä, myyjistä sekä musiikkiesiintyjien tuomaa tunnelmaa. Kukkamyyjät ovat taanneet vielä kukkaloistonkin, kalamyyjältä löytyy paistetut muikut ja kirppismyyjiltä parhaimmat viemiset.

Kesätorilta löytyy ruoan ja kirppislöytöjen lisäksi musiikin tuomaa tunnelmaa.

Mirja Mölsä koordinoi kesätoria Kontiotuvan hankkeen kautta ja Kontiotupa on myös esillä torilla. Kesätori järjestetään Kontiolahden torilla 8.6.–31.8.2022 keskiviikkoisin klo 10:00–14:00 säävarauksella.

Kontiolahden Kesätorille voi tulla myymään tavaroita tai yhdistykset voivat tulla esittelemään toimintaansa. Myös ohjelman luominen on tervetullutta ja Mirjaan voi olla yhteydessä niin ohjelman kuin maksuttomien myyntipaikkojenkin osalta.

Mirja Mölsä: mirja.molsa@kontiotupa.fi p. 050 346 8893

Töpinän Torin löytöjen juhlaa

Suuntaan Kesätorin jälkeen vielä tutkimaan Kierrätyskeskus Töpinän Torin aarteita. Töpinän Tori onkin ollut toiminnassa jo melkein 30 vuotta, ja se on auki ympäri vuoden (Keskuskatu 21, Kontiolahti: ma–to klo 10:00–18:00, pe klo 10:00–14:00). Töpinän Torille voi lahjoittaa myyntiin puhtaita ja ehjiä tavaroita sekä vaatteita, pienemmät huonekalut sopimuksen mukaan.

Vaatteita löytyy kesän juhliin, vaatteet ovatkin kätevästi kategorisoituna naisille, miehille ja lapsille.

Kirsi Huhtakangas esittelee Töpinän Torin tuotteita, mitkä ovatkin laitettu esille kategorioittain. Myynnistä löytyy naisten, miesten ja lasten vaatteita omissa osioissaan myös kesän juhliin sekä mm. astioita, koriste-esineitä, kirjoja ja lasten leluja. Kirja-huoneeseen onkin tulossa myös lasten pelit somaan nurkkaukseensa. Vieläpä ”Saa ottaa” -osastokin houkuttelee kävijää kurkkaamaan kätköihinsä.

Runsaasti koriste-esineitä viemisiksi kotiin tai vaikkapa mökille.

Keskuskatu 21, Kontiolahti

Kuvat ja teksti: Krista Asikainen