Aarteiden metsäs­tystä ja kirppu­to­rien tunnelmaa

Kontio­lahden kesän kirppikset tarjoavat aarteiden metsäs­tyksen lisäksi iloista tunnelmaa. Tarjolla on mm. Sataman kirppis maanan­taisin ja Kontio­lahden torilla Kesätori keski­viik­koisin. Kiinteissä tiloissa arkisin auki olevia kirpputoreja/aarreaittoja löytyy mm. Töpinän tori Kontio­lahden keskustassa.

Sataman kirppiksen maisemat ja aarteet

Aurinko alkoikin sopivasti juuri paista­maan Sataman kirppiksen (maanan­taisin klo 16–19) kunniaksi. Satamaan on tullut useita myyjiä ja myytä­vien tavaroiden esille­pa­nossa on käytet­tykin ihania oival­luksia, kuten saapues­sani ensin huomioni kiinnit­tävät koivujen väliin ripus­tetut narut henga­ri­vaat­teita varten.

Paula Pesonen on tullut myymään Anneli Kurjen kanssa kirppik­selle tänä kesänä ensim­mäistä kertaa ja iloisella puheella hän toivot­taakin terve­tul­leeksi katso­maan myytäviä tuotteita. He ovat saapu­neet paikalle jo ennen kahta. Minna Kurki on ensim­mäistä kertaa käymässä Joensuusta Kontio­lah­della kirppik­sellä, ja ihastut­tava väreihin sointuva kassi taisi löytääkin uuden kodin.

Ihastut­tava väreihin sointuva kassi taisi löytää uuden kodin. Kuvassa Minna Kurki (vas.), Anneli Kurki ja Paula Pesonen.

Viereisen paikan on saanut Paulan serkku Ilona Suojama, hänellä on myynnissä myös monen­laista tavaraa, mm. itsetehdyt sytykeruusut/lahjapaketit kiinnit­tivät oman huomioni, ne ovat niin kauniita ja käteviä, ja aivan loistavia viemisiä vaikkapa mökkivierailulle.

Itsetehdyt sytyke­ruusut ovat oiva vieminen vaikkapa mökki­vie­rai­lulle. Kuvassa Ilona Suojama.

Jasna Taskisen myynti­paikka on parkki­paikan toisella laidalla lähellä rantaa. Hänen myynti­pai­kal­laan on alla valkoinen pressu, mikä yhtenäistää koko myynti­paikan ilmeen mm. hänen itsensä verhoi­leman ihastut­tavan ”jääku­nin­gat­taren” rokokoo-tuolin väreihin. Tuoli on ollut aikai­semmin tumman­pu­nainen ruskeine puuosi­neen, ja tuoli on saanut valkoisen ilmeen. Myytävät tuotteet ovat kuin kokonai­suus jääprin­ses­sojen maailmasta.

Jasna Taskisen itse verhoi­lema ”jääku­nin­gat­taren” rokokoo-tuoli ja myynti­paikan yhtenäinen ilme kiinnit­tävät huomion jo kaukaa.

Sataman kirppiksen myynti­paikat ovat maksut­tomia ja samalla saa ihastella kaunista järvi­mai­semaa, ja mikä loista­vinta, jos saa jakaa kirppu­to­ri­käyn­nin/-myynti­paikan ystävän kanssa rupatellen ja ideoiden.

Satamaan on helppo tulla veneen lisäksi niin autolla kuin vaikkapa Kontion­pol­kuja pitkin pyörällä. Höytiäisen Tupa mahdol­listaa myös kirppik­sellä vierai­li­jalle loistavan tauko­paikan, mistä saa ostettua virvok­keita ja ruokaa. Ihana satama­mai­sema myös sotahis­to­rial­li­sine kohtei­neen tarjoaa maiseman lisäksi muutakin nähtävää.

Höytiäisen Tupa, kirppikset

Kesätorin tunnelmaa

Kontio­lahden torilta kantautuu iloinen musiikki ja rento Kesätorin tunnelma kutsuu lähemmäs. Kesäto­rilta löytyy Kontio­lahden Työttömät ry:n ylläpi­tämä kahvio, josta saakin ostettua mm. kahvia, pullaa ja grillimakkaraa.

Kesätorin kahviosta löytyy mm. kahvia, pullaa ja grilli­mak­karaa. Ritva Sorsa (vas.) ja Mirja Mölsä Kesätorin kahviossa myyjinä.

Torilta löytyy mukavaa kuhinaa torikä­vi­jöistä, myyjistä sekä musiik­kie­siin­ty­jien tuomaa tunnelmaa. Kukka­myyjät ovat taanneet vielä kukka­lois­tonkin, kalamyy­jältä löytyy paistetut muikut ja kirppis­myy­jiltä parhaimmat viemiset.

Kesäto­rilta löytyy ruoan ja kirppis­löy­töjen lisäksi musiikin tuomaa tunnelmaa.

Mirja Mölsä koordinoi kesätoria Kontio­tuvan hankkeen kautta ja Kontio­tupa on myös esillä torilla. Kesätori järjes­te­tään Kontio­lahden torilla 8.6.–31.8.2022 keski­viik­koisin klo 10:00–14:00 säävarauksella.

Kontio­lahden Kesäto­rille voi tulla myymään tavaroita tai yhdis­tykset voivat tulla esitte­le­mään toimin­taansa. Myös ohjelman luominen on terve­tul­lutta ja Mirjaan voi olla yhtey­dessä niin ohjelman kuin maksut­to­mien myynti­paik­ko­jenkin osalta.

Mirja Mölsä: [email protected] p. 050 346 8893

Töpinän Torin löytöjen juhlaa

Suuntaan Kesätorin jälkeen vielä tutki­maan Kierrä­tys­keskus Töpinän Torin aarteita. Töpinän Tori onkin ollut toimin­nassa jo melkein 30 vuotta, ja se on auki ympäri vuoden (Keskus­katu 21, Kontio­lahti: ma–to klo 10:00–18:00, pe klo 10:00–14:00). Töpinän Torille voi lahjoittaa myyntiin puhtaita ja ehjiä tavaroita sekä vaatteita, pienemmät huone­kalut sopimuksen mukaan.

Vaatteita löytyy kesän juhliin, vaatteet ovatkin kätevästi katego­ri­soi­tuna naisille, miehille ja lapsille.

Kirsi Huhta­kangas esittelee Töpinän Torin tuotteita, mitkä ovatkin laitettu esille katego­rioit­tain. Myynnistä löytyy naisten, miesten ja lasten vaatteita omissa osiois­saan myös kesän juhliin sekä mm. astioita, koriste-esineitä, kirjoja ja lasten leluja. Kirja-huonee­seen onkin tulossa myös lasten pelit somaan nurkkauk­seensa. Vieläpä ”Saa ottaa” ‑osastokin houkut­telee kävijää kurkkaa­maan kätköihinsä.

Runsaasti koriste-esineitä viemi­siksi kotiin tai vaikkapa mökille.

Keskus­katu 21, Kontiolahti

Kuvat ja teksti: Krista Asikainen