Kalassa Kontio­lah­della!

Höytiäisen vesistö on tunnettu järvi monella tavalla. Hieman yli 160 vuotta sitten järven ympäristön asukkaat päättivät laskea järven pintaa. Tätä varten kaivet­tiin kanava Pyhäse­lästä Höytiäi­seen. Onttolan kankaita halkova kanava valmistui ja järven­pintaa lasket­tiin noin yhdeksän metriä. Tällä oli suuret vaiku­tukset paitsi alueen maise­maan ja vilje­lyk­siin, myös järven kalakantoihin.

Nykyi­sel­lään Höytiäinen on tunnettu monipuo­li­sena kalas­tus­jär­venä. Kalakanta on vahva ja järvessä esiintyy perin­teisten hauen ja kuhan lisäksi myös järvi­lohta ja taimenta. Istutusten myötä niidenkin määrä on vuosi­kym­menten saatossa kasvanut.

Uiste­li­jalle tai ranta­ka­las­ta­jalle taimenen tai kuhan saanti on aina unohtu­maton elämys. Parhaim­mil­laan Höytiäisen kalan­saa­liit ovat järven­se­lillä, joissa päästään kalas­ta­maan jopa 30 metrin syvyy­dessä vaanivia suuria yksilöitä. Kesästä 2020 saakka kaloja narraa­maan ovat päässeet myös sellaiset henkilöt, jotka eivät omista venettä tai kalastusvälineitä.

Sisu Fishing Oy yrittäjä Tero Variksen johdolla tarjoaa ohjat­tuja kalas­tus­retkiä Höytiäi­selle ja muualle Pohjois-Karja­laan. Kalas­tusop­paan tutkinnon suorit­tanut yrittäjä on itse pitkän­linja kalamies ja tuntee Höytiäisen järven ja sen ottipaikat. Yrityksen vene on suunni­teltu noin 4–5 henkilön kalas­tus­käyt­töön joko uistelen tai jigit­tä­mällä tapah­tu­vaan kalas­tuk­seen. Kalas­tus­tus­retken pituus ja sisältö vaihte­levat asiak­kaan toiveiden mukai­sesti. Yrittäjä Tero Varis suosit­telee retken pituu­deksi 6–8 tuntia. Tarvit­taessa reissun aikana rantau­du­taan saariin ruokailemaan.

Aloit­te­le­valle kalas­ta­jalle Sisu Fishing tarjoaa erilaisia kalas­tus­kurs­seja. Myös kalas­tusta harras­tavat henkilöt saavat kursseilta tai opaste­tuilta retkiltä oppia harras­tuksen kehit­tä­mi­seen. Kokeneen oppaan johdolla kalan­saalis on lähes taattu! Matkai­li­joille suunnatut ohjatut ja opastetut kalas­tus­retket tuovat lisäksi Höytiäisen järven hienouden esille. Loppu­kesän viile­nevä ilta, tasai­seen laskeva aurinko ja ensim­mäinen täky uisti­meen. Näistä hetkissä Suomen luonto on parhaimmillaan!

Sisu Fishing Oy
Jouten­lah­dentie 14 A
80510 Onttola
+358 45 271 9106
[email protected]