Categories
Yleinen

Kalassa Kontiolahdella!

Höytiäisen vesistö on tunnettu järvi monella tavalla. Hieman yli 160 vuotta sitten järven ympäristön asukkaat päättivät laskea järven pintaa. Tätä varten kaivettiin kanava Pyhäselästä Höytiäiseen. Onttolan kankaita halkova kanava valmistui ja järvenpintaa laskettiin noin yhdeksän metriä. Tällä oli suuret vaikutukset paitsi alueen maisemaan ja viljelyksiin, myös järven kalakantoihin.

Nykyisellään Höytiäinen on tunnettu monipuolisena kalastusjärvenä. Kalakanta on vahva ja järvessä esiintyy perinteisten hauen ja kuhan lisäksi myös järvilohta ja taimenta. Istutusten myötä niidenkin määrä on vuosikymmenten saatossa kasvanut.

Uistelijalle tai rantakalastajalle taimenen tai kuhan saanti on aina unohtumaton elämys. Parhaimmillaan Höytiäisen kalansaaliit ovat järvenselillä, joissa päästään kalastamaan jopa 30 metrin syvyydessä vaanivia suuria yksilöitä. Kesästä 2020 saakka kaloja narraamaan ovat päässeet myös sellaiset henkilöt, jotka eivät omista venettä tai kalastusvälineitä.

Sisu Fishing Oy yrittäjä Tero Variksen johdolla tarjoaa ohjattuja kalastusretkiä Höytiäiselle ja muualle Pohjois-Karjalaan. Kalastusoppaan tutkinnon suorittanut yrittäjä on itse pitkänlinja kalamies ja tuntee Höytiäisen järven ja sen ottipaikat. Yrityksen vene on suunniteltu noin 4-5 henkilön kalastuskäyttöön joko uistelen tai jigittämällä tapahtuvaan kalastukseen. Kalastustusretken pituus ja sisältö vaihtelevat asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yrittäjä Tero Varis suosittelee retken pituudeksi 6-8 tuntia. Tarvittaessa reissun aikana rantaudutaan saariin ruokailemaan.

Aloittelevalle kalastajalle Sisu Fishing tarjoaa erilaisia kalastuskursseja. Myös kalastusta harrastavat henkilöt saavat kursseilta tai opastetuilta retkiltä oppia harrastuksen kehittämiseen. Kokeneen oppaan johdolla kalansaalis on lähes taattu! Matkailijoille suunnatut ohjatut ja opastetut kalastusretket tuovat lisäksi Höytiäisen järven hienouden esille. Loppukesän viilenevä ilta, tasaiseen laskeva aurinko ja ensimmäinen täky uistimeen. Näistä hetkissä Suomen luonto on parhaimmillaan!

Sisu Fishing Oy
Joutenlahdentie 14 A
80510 Onttola
+358 45 271 9106
info@sisufishing.fi