Nähtävyydet

Kotiseutukeskus

Kirkonkylän keskustassa sijaitseva perinteinen 1800-luvun maalaistalo pihapiireineen vie menneiden aikojen tunnelmiin. Kotiseutukeskuksessa järjestyvät niin kokoukset kuin juhlatkin sekä tilauksesta myös maukkaat tarjoilut. Kotiseutukeskuksessa järjestetään kesäaikaan konsertteja ja tapahtumia. 

Vierevänniementie 5

 Vieraile sivustolla

Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseossa lähdetään aikamatkalle. Vanhat työkalut ja esineet kertovat entisaikojen elämästä Kontiolahdella. Museo sijaitsee kirkonkylän keskustassa ja toimii vuonna 1871 rakennetussa viljamakasiinissa. Avoinna vaihtelevasti kesäaikana. 

Keskuskatu 34

Tähtikallio ja tähtitorni

Tähtikallion tyylikäs juhlatila on rakennettu toisen maailmansodan aikaiseen, kallioon louhittuun Salpalinjan tykistöaseman ammusvarastoon. Pihapiiristä lähtee myös Planeettapolku tähtitornille, jossa järjestetään pimeään vuodenaikaan tähtinäytäntöjä. Tähtikallio on auki tilauksesta ja palvelee juhlatilana. 

Tietoa tähtinäytöksistä Seulaset ry:n sivuilta Vieraile sivustolla  

Tähtitornintie, Jakokoski

Vieraile sivustolla

Wanhan Mestan Museo

IKontioniemessä sijaitsevassa museossa voi kokea vanhan ajan kyläkaupan tunnelmaa. Ihmeteltävää riittää ja nostalgiset tuotepakkaukset, Pappa-Tunturit sekä taskupelit johdattavat menneisiin vuosiin. Museossa nähtävänä on myös sota-ajan vaatteita sekä esineistöä. 

Kontioniementie 26 b

Vieraile sivustolla

Alapihan Arboretum

Puulajipuistossa Jakokoskella kasvaa 1 400 puuta ja puuvartista kasvia. Kesälauantaisin puistoon voi istahtaa kahville ja nauttia persoonallisen aittakahvilan antimista. Kahvilasta voi ostaa mukaan itse paistettua ruisleipää. Arboretumilla on mahdollista myös yöpyä modernissa pikkuhuoneistossa, jota vuokrataan AirBnB:n kautta.

Kalliovaarantie 19

Vieraile sivustolla

Ostokset

Käsityömyymälä Tiuhta

Käsityömyymälä Tiuhta myy paikallisten käsityöläisten tuotteita Kontiolahden kirkonkylällä. Myynnissä käsitöitä, koriste-esineitä, koruja ja neuleita.

Keskuskatu 21   

Vieraile sivustolla

Savipaja Tuliais-Tupa Ky

Savipaja Tuliais-Tupa myy käsityönä valmistettuja koriste- ja käyttökeramiikkatuotteita. Pajan erikoisuutena on pitsikeramiikka. 

Kumputie 3     

Vieraile sivustolla