Kontio­lahti kutsuu kesävieraita!

Kontio­lahden matkai­lu­kesä tulee toivot­ta­vasti olemaan vilkas. Erilaiset tapah­tumat ja kesäkah­vilat värit­tävät kuntamme kesää sekä katukuvaa. Koronan varjolla monessa yrityk­sessä, yhdis­tyk­sessä ja kylillä puuha­taan paljon kaiken­laista nähtävää ja koettavaa teille kesäasuk­kaille, kunta­lai­sille ja turisteille.

Höytiäisen vesistö kutsuu venei­li­jöitä ja kalas­tajia omitoi­mi­seen tai opastet­tuun ohjel­maan. Kuva: Johanna Kokkola 

Luonto­koh­teista olemme tunnet­tuja ja niitä meillä riittää ihan päivä­ret­kiksi sopivina annok­sina tai vaikkapa pidem­pääkin vaellusta tai maasto­pyö­rä­retkeä silmällä pitäen. Kunnan ylläpi­tämät retkei­ly­reitit ovat helposti saavu­tet­ta­vissa ja kesälle 2021 olemme tavaa­massa muutamaa uutta, estee­töntä reittiä. Tehdäk­sesi tutus­tu­mis­retken kohtei­siin, et välttä­mättä edes tarvitse omia välineitä, sillä esimer­kiksi maasto­pyöriä ja kanoot­teja saat vuokrattu kuntamme alueella toimi­vilta yrittä­jiltä. Myös Höytiäi­selle pääsee tänä kesänä, joko ristei­ly­aluksen kyydissä Jouhte­ni­seen tai kalas­tus­yrit­täjän opasta­mana narraa­maan kuhaa ja lohta.

Salpa­linja Trail osana Kontion­pol­kuja on helppo reitti maasto­pyö­räi­lyyn tutus­tu­mi­seen. Kuva: Johanna Kokkola

Kenties kesän aikana teet pienen eväsretken Kontion­po­luille tutus­tu­maan uusiin polku­reit­teihin, paistat makkarat Välilammen laavulla tai uudella tulipai­kalla Salpa­linjan lähellä. Ehkäpä tutustut polku­pyö­räillen lukui­siin kesäkah­vi­loihin kylil­lämme. Tai heität rinkan selkää, suuntaat kohti Kolia pitkin Kolin­polkua ja yövyt lukui­silla laavuil­lamme matkan varrella. Heräjärven leiri­keskus Kivinie­messä on kokemisen arvoinen paikka matkalla, ja savusaunan löylyt virkis­tävät yhdessä järvi­veden kanssa kulkijaa!

Kiviniemen luonto­tilan lähei­syy­dessä on kunnan laavu, jossa voi yöpyä Herajärven kierroksen varrella. Kuva: Katri Penttinen

Päivä­ret­ki­koh­teiksi sopivia luonto­koh­teita ovat jylhän kaunis Kolva­na­nuuron rotko­laakso, erämaan keskellä sijait­seva Sahisalon vesipu­tous tai Häikän­niemen venesa­tama, joka on helposti saavu­tet­ta­vissa maasto­pyö­rällä esimer­kiksi Lykyn­lam­melta käsin. Myös Pohjois-Karjalan keski­piste sijaitsee kuntamme alueella Kolin­polun varrella, kappa­leen matkaa Hauta­järven laavulta pohjoi­seen. Sieltä löytyy tänä vuonna Visit Karelian järjes­tä­mänä riippu­matto! Muita erikoi­suuk­siamme ovat maise­ma­keinut, joita on ripoteltu eripuo­lille kuntaa.

Kolva­na­nuuron rotko­laakso on Pohjois-Karjalan ainut­laa­tuisia retkei­ly­koh­teita. Kuva: Jarkko Peiponen

Sotahis­toria on tärkeässä osassa Itä-Suomessa. Kokoamme kesän aikana matkai­lusi­vus­tol­lemme kattavan artik­kelin sotahis­to­rial­li­sista kohteista Kontio­lah­della. Pääset siis jatkossa vierai­le­maan entistä helpommin muun muassa Jakki­lan­vaaran juoksu­hau­doilla, Salpa­linjan kohteissa sekä tutus­tu­maan Hirvi­rannan lento-osaston toimin­taan, jonka yhtenä tehtä­vänä oli päämajan kauko­par­tioiden huoltokuljetukset.

Sotahis­to­riaan liittyviä kohteita on meillä useita. Tässä kuvassa JR9 muisto­merkki Kontio­ran­nassa. Kuva: Katri Penttinen

Toivon, että viihdyt matkai­lusi­vus­tomme parissa ja tutustut sen innoit­ta­mana Kontio­lahden kunnan alueen monipuo­li­seen kulttuu­riym­pä­ris­töön, matka­koh­tei­siin ja ulkoi­lu­mah­dol­li­suuk­siin. Ja toivot­ta­vasti hyödynnät kesän aikana mahdol­li­simman paljon myös paikal­listen yritysten palve­luita! Matkai­lusi­vus­tomme osoit­teessa www.playkontiolahti.fi toimii parhaana näyteik­kunan kohtei­siin ja palve­luihin kuntamme alueella.

Matkailun viikko-ohjelma on nyt julkaistu Pohjois-Karjalan Tapah­tu­ma­ka­len­te­rissa ja siitä maistiaisia saadaan osoit­teessa: http://tinyurl.com/kontiolahdenviikkoohjelma Olemme koonneet sivus­tolle kattavan määrän erilaisia matkai­li­jalle sopivia ohjel­ma­pal­ve­luita, korona-turval­lisia tapah­tumia sekä muuta tekemistä.

Hyvää kesää toivot­taen Jarkko Peiponen, yritys­val­men­taja ja matkailun yhteys­hen­kilö, Kontion­loikka Oy

PS: Seuraathan myös PLAY Kesäbingon lansee­rausta kunnan someka­na­vissa ja osallistu peliin täällä: https://tinyurl.com/playkesabingo