Categories
Yleinen

Kontiolahti kutsuu kesävieraita!

Kontiolahden matkailukesä tulee toivottavasti olemaan vilkas. Erilaiset tapahtumat ja kesäkahvilat värittävät kuntamme kesää sekä katukuvaa. Koronan varjolla monessa yrityksessä, yhdistyksessä ja kylillä puuhataan paljon kaikenlaista nähtävää ja koettavaa teille kesäasukkaille, kuntalaisille ja turisteille.

Höytiäisen vesistö kutsuu veneilijöitä ja kalastajia omitoimiseen tai opastettuun ohjelmaan. Kuva: Johanna Kokkola

Luontokohteista olemme tunnettuja ja niitä meillä riittää ihan päiväretkiksi sopivina annoksina tai vaikkapa pidempääkin vaellusta tai maastopyöräretkeä silmällä pitäen. Kunnan ylläpitämät retkeilyreitit ovat helposti saavutettavissa ja kesälle 2021 olemme tavaamassa muutamaa uutta, esteetöntä reittiä. Tehdäksesi tutustumisretken kohteisiin, et välttämättä edes tarvitse omia välineitä, sillä esimerkiksi maastopyöriä ja kanootteja saat vuokrattu kuntamme alueella toimivilta yrittäjiltä. Myös Höytiäiselle pääsee tänä kesänä, joko risteilyaluksen kyydissä Jouhteniseen tai kalastusyrittäjän opastamana narraamaan kuhaa ja lohta.

Salpalinja Trail osana Kontionpolkuja on helppo reitti maastopyöräilyyn tutustumiseen. Kuva: Johanna Kokkola

Kenties kesän aikana teet pienen eväsretken Kontionpoluille tutustumaan uusiin polkureitteihin, paistat makkarat Välilammen laavulla tai uudella tulipaikalla Salpalinjan lähellä. Ehkäpä tutustut polkupyöräillen lukuisiin kesäkahviloihin kylillämme. Tai heität rinkan selkää, suuntaat kohti Kolia pitkin Kolinpolkua ja yövyt lukuisilla laavuillamme matkan varrella. Heräjärven leirikeskus Kiviniemessä on kokemisen arvoinen paikka matkalla, ja savusaunan löylyt virkistävät yhdessä järviveden kanssa kulkijaa!

Kiviniemen luontotilan läheisyydessä on kunnan laavu, jossa voi yöpyä Herajärven kierroksen varrella. Kuva: Katri Penttinen

Päiväretkikohteiksi sopivia luontokohteita ovat jylhän kaunis Kolvananuuron rotkolaakso, erämaan keskellä sijaitseva Sahisalon vesiputous tai Häikänniemen venesatama, joka on helposti saavutettavissa maastopyörällä esimerkiksi Lykynlammelta käsin. Myös Pohjois-Karjalan keskipiste sijaitsee kuntamme alueella Kolinpolun varrella, kappaleen matkaa Hautajärven laavulta pohjoiseen. Sieltä löytyy tänä vuonna Visit Karelian järjestämänä riippumatto! Muita erikoisuuksiamme ovat maisemakeinut, joita on ripoteltu eripuolille kuntaa.

Kolvananuuron rotkolaakso on Pohjois-Karjalan ainutlaatuisia retkeilykohteita. Kuva: Jarkko Peiponen

Sotahistoria on tärkeässä osassa Itä-Suomessa. Kokoamme kesän aikana matkailusivustollemme kattavan artikkelin sotahistoriallisista kohteista Kontiolahdella. Pääset siis jatkossa vierailemaan entistä helpommin muun muassa Jakkilanvaaran juoksuhaudoilla, Salpalinjan kohteissa sekä tutustumaan Hirvirannan lento-osaston toimintaan, jonka yhtenä tehtävänä oli päämajan kaukopartioiden huoltokuljetukset.

Sotahistoriaan liittyviä kohteita on meillä useita. Tässä kuvassa JR9 muistomerkki Kontiorannassa. Kuva: Katri Penttinen

Toivon, että viihdyt matkailusivustomme parissa ja tutustut sen innoittamana Kontiolahden kunnan alueen monipuoliseen kulttuuriympäristöön, matkakohteisiin ja ulkoilumahdollisuuksiin. Ja toivottavasti hyödynnät kesän aikana mahdollisimman paljon myös paikallisten yritysten palveluita! Matkailusivustomme osoitteessa www.playkontiolahti.fi toimii parhaana näyteikkunan kohteisiin ja palveluihin kuntamme alueella.

Matkailun viikko-ohjelma on nyt julkaistu Pohjois-Karjalan Tapahtumakalenterissa ja siitä maistiaisia saadaan osoitteessa: http://tinyurl.com/kontiolahdenviikkoohjelma Olemme koonneet sivustolle kattavan määrän erilaisia matkailijalle sopivia ohjelmapalveluita, korona-turvallisia tapahtumia sekä muuta tekemistä.

Hyvää kesää toivottaen Jarkko Peiponen, yritysvalmentaja ja matkailun yhteyshenkilö, Kontionloikka Oy

PS: Seuraathan myös PLAY Kesäbingon lanseerausta kunnan somekanavissa ja osallistu peliin täällä: https://tinyurl.com/playkesabingo