Parkkikirppis

Ilo tarttuu mukaan kesäkirppiksiltä!

Maksut­to­milla kesäkirp­pu­to­reilla on näppärä päästä ylimää­räi­sestä tavarasta eroon ja vastaa­vasti tehdä ihania löytöjä. Niiden lisäksi vakituiset kohteet kannattaa käydä tutkimassa!

Sataman kirppis1
Jaana Tyyskä tuli sataman kirppik­selle myymään naisten­vaat­teita yhdessä apurei­densa Hanna Tyyskän sekä Jeemi ja Janni Maarasen kanssa.

Tien varressa on pitkälle autoja jonossa. Kun yksi lähtee pois, toinen on jo valmiina vilkut­ta­massa tilalle. Kontio­lahden sataman maanan­tain kirppik­selle saavut­taessa on pakko ensitöik­seen pysähtyä ja huokais­tava ihastuk­sesta. Myyjät ovat levit­tä­neet myynti­pis­teensä hellivän auringon alle, liikkeellä on hyvän­tuu­lisia ihmisiä ja maise­mana on kimmel­tävä Höytiäinen. Osa myyjistä on tuonut tulles­saan pieniä pöytiä, toiset ovat asetel­leet myytävät tavarat vilteille ja toisilla myynti­va­li­koima on esillä auton peräkär­ryssä tai takakontissa.

Sataman kirppis
Auton konepelti voi tarvit­taessa toimia myös myyntialustana.

Jaana Tyyskä on asetellut naisten­vaat­teita rekkiin ja pöydälle esille, ja myynti on lähtenyt hyvin käyntiin. Hän on ollut kirppik­sellä myymässä pari kertaa viime kesän aikana.

– Missä muualla on tällaisia kirppa­reita? Täällä on super­rentoa, palvelut tässä lähellä ovat hyvät ja päivän päätteeksi voi pulahtaa uimaan, Tyyskä hehkuttaa. Sataman maanan­tain kirppiksen myynti­paikka on ilmainen eikä sitä varata etukä­teen. Myymässä voi olla iltapäi­västä alkuil­taan. Ostajille vinkiksi, että kiivain myyntiaika alkaa kello 16.

Sataman kirppis
Lelut kävivät Helmi-Sofia Jumppa­sella hyvin kaupaksi.

Pienen pöydän ääressä Helmi-Sofia Jumppanen on itse myymässä lelujaan. Hän on ensin pitänyt kirppistä omassa pihassaan.

– Meillä on muutto tulossa, joten haluamme muutto­kuormaa pienem­mäksi. Lisäksi Helmi-Sofia kerää rahaa kesälo­ma­reis­sulle, äiti Hanna Jumppanen hymyilee.

Parkki­kirp­pikset ovat saavut­ta­neet suosionsa

Vielä kerran tänä kesänä ehtii osallistua kunnan vapaa-aikapal­ve­luiden järjes­tä­mälle parkki­kirp­pik­selle. Lehmon palve­lu­kes­kuksen parkki­pai­kalla järjes­te­tään kirppis tiistaina 22.6. kello 17 alkaen. Yhdellä myyjällä on parkki­pai­kalla kaksi ruutua käytös­sään: auton voi jättää yhteen ruutuun ja vierei­seen levittää myytävät tuotteet.

Parkkikirppis
Suvi Kuittinen ja Mervi Hinkkanen tekivät matto­kaupat Lehmon parkkikirppiksellä.

Suvi Kuittinen etsii tarkoi­tuk­sella vanhoja juttuja, joille keksii aina uuden käyttötarkoituksen.

– Tulin tänne ottamaan korona­ro­ko­tusta ja käymään kirjas­tossa, kun ilokseni huomasin, että täällä on kirppis. Nyt löysin täältä maton.

– Tässä tuli maton­pesu samalla, maton myynyt Mervi Hinkkanen naurahtaa ja kommentoi ohimen­nyttä pientä sadekuuroa.

Hän puoles­taan huomasi edelli­sellä viikolla kirjas­to­reis­sul­laan kirppiksen ja ex-tempore varasi paikan tälle viikolle. Myyjäksi voi ilmoit­tautua ennak­koon sähkö­pos­titse: [email protected].

Parkkikirppis
Kesäkirp­pik­sillä on myynnissä monen­laisia tuotteita, kuten värik­käitä koruja.

Vapaa-aikapal­ve­luissa pohdit­tiin koronan vuoksi uusia toimin­toja viime vuonna, jolloin syntyi idea parkki­kirp­pik­sistä. Kylmä­ojalla pidetty ensim­mäinen kirppis oli menestys, joten idea sai jatkoa myös tälle kesälle. Suunnit­teilla on maksuton kirppu­to­ri­ta­pah­tuma sisäti­loihin tulevalle syksylle, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Lauan­taina voi tehdä kirpparikierroksen

Kirppis­te­lijä pääsee etsimään aarteita 19.6., kun Käsityö­myy­mälä Tiuhta järjestää kirppu­torin Keskus­katu 21:n pihassa kello 10 alkaen. Kontio­lahden Käsityö­läiset ry:n jäsenet pitävät kirppistä, ja kuka tahansa voi tulla mukaan myymään.

– Jos joku haluaa tulla meidän kanssamme, niin tervetuloa!

Puheen­joh­taja Kaarina Karppi kertoo, että kirppik­selle voi tulla myymään ilmoit­tau­tu­malla käsityö­myy­mä­lään. Myynti­paikka on maksuton – oma myyntia­lusta vain mukaan. Kirppik­selle ostok­sille tulevan kannattaa varata käteistä mukaan.

Samassa liike­kes­kuk­sessa toimiva Töpinän Tori on myös avoinna kirppu­to­ri­päi­vänä lauan­taina 19.6. kello 10–14. Tapah­tu­massa on muun muassa arpajaiset. Kontio­lahden Työttömät ry:n ylläpi­tä­mässä kierrä­tys­kes­kuk­sessa on myynnissä vaatetta ja pientä tavaraa. Torilla otetaan vastaan lahjoi­tuksia, joita myydään työttö­mien eteen tehtävän työn hyväksi. Töpinän Tori on avoinna maanan­taista torstaihin kello 9–17 ja perjan­taisin kello 10–14.

Lisäksi Reali­sointi Karelia & Ekokirppis järjestää niin ikään lauan­taina 19.6. kello 10–15 design-tuotteiden ostopäivän, huuto­kaupan ja viltti-/perä­kär­ry­kirp­piksen. Lisäksi tapah­tu­massa on oheis­toi­mintaa. Viltti­kirp­pik­selle ei ole paikka­maksua – paikan voi varata puheli­mitse: 044 307 3352. Tapah­tuma pidetään osoit­teessa Vaske­lantie 2, Kontio­lahti. Myymälä on Kontio­lah­della avoinna keski­viik­koisin kello 14–18 ja lauan­taisin kello 10–14.

Heinä­kuussa on luvassa muun muassa Kunnas­pirtin pihalla peräkär­ry­kirppis 10.7.2021 kello 12–15. Myynti­pai­kasta ei peritä maksua. Teras­si­kah­vila on avoinna, lisäksi makkaranmyyntiä.

Ja sitten mars kirpparikierrokselle!