Categories
Yleinen

Ilo tarttuu mukaan kesäkirppiksiltä!

Maksuttomilla kesäkirpputoreilla on näppärä päästä ylimääräisestä tavarasta eroon ja vastaavasti tehdä ihania löytöjä. Niiden lisäksi vakituiset kohteet kannattaa käydä tutkimassa!

Sataman kirppis1
Jaana Tyyskä tuli sataman kirppikselle myymään naistenvaatteita yhdessä apureidensa Hanna Tyyskän sekä Jeemi ja Janni Maarasen kanssa.

Tien varressa on pitkälle autoja jonossa. Kun yksi lähtee pois, toinen on jo valmiina vilkuttamassa tilalle. Kontiolahden sataman maanantain kirppikselle saavuttaessa on pakko ensitöikseen pysähtyä ja huokaistava ihastuksesta. Myyjät ovat levittäneet myyntipisteensä hellivän auringon alle, liikkeellä on hyväntuulisia ihmisiä ja maisemana on kimmeltävä Höytiäinen. Osa myyjistä on tuonut tullessaan pieniä pöytiä, toiset ovat asetelleet myytävät tavarat vilteille ja toisilla myyntivalikoima on esillä auton peräkärryssä tai takakontissa.

Sataman kirppis
Auton konepelti voi tarvittaessa toimia myös myyntialustana.

Jaana Tyyskä on asetellut naistenvaatteita rekkiin ja pöydälle esille, ja myynti on lähtenyt hyvin käyntiin. Hän on ollut kirppiksellä myymässä pari kertaa viime kesän aikana.

– Missä muualla on tällaisia kirppareita? Täällä on superrentoa, palvelut tässä lähellä ovat hyvät ja päivän päätteeksi voi pulahtaa uimaan, Tyyskä hehkuttaa. Sataman maanantain kirppiksen myyntipaikka on ilmainen eikä sitä varata etukäteen. Myymässä voi olla iltapäivästä alkuiltaan. Ostajille vinkiksi, että kiivain myyntiaika alkaa kello 16.

Sataman kirppis
Lelut kävivät Helmi-Sofia Jumppasella hyvin kaupaksi.

Pienen pöydän ääressä Helmi-Sofia Jumppanen on itse myymässä lelujaan. Hän on ensin pitänyt kirppistä omassa pihassaan.

– Meillä on muutto tulossa, joten haluamme muuttokuormaa pienemmäksi. Lisäksi Helmi-Sofia kerää rahaa kesälomareissulle, äiti Hanna Jumppanen hymyilee.

Parkkikirppikset ovat saavuttaneet suosionsa

Vielä kerran tänä kesänä ehtii osallistua kunnan vapaa-aikapalveluiden järjestämälle parkkikirppikselle. Lehmon palvelukeskuksen parkkipaikalla järjestetään kirppis tiistaina 22.6. kello 17 alkaen. Yhdellä myyjällä on parkkipaikalla kaksi ruutua käytössään: auton voi jättää yhteen ruutuun ja viereiseen levittää myytävät tuotteet.

Parkkikirppis
Suvi Kuittinen ja Mervi Hinkkanen tekivät mattokaupat Lehmon parkkikirppiksellä.

Suvi Kuittinen etsii tarkoituksella vanhoja juttuja, joille keksii aina uuden käyttötarkoituksen.

– Tulin tänne ottamaan koronarokotusta ja käymään kirjastossa, kun ilokseni huomasin, että täällä on kirppis. Nyt löysin täältä maton.

– Tässä tuli matonpesu samalla, maton myynyt Mervi Hinkkanen naurahtaa ja kommentoi ohimennyttä pientä sadekuuroa.

Hän puolestaan huomasi edellisellä viikolla kirjastoreissullaan kirppiksen ja ex-tempore varasi paikan tälle viikolle. Myyjäksi voi ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse: [email protected].

Parkkikirppis
Kesäkirppiksillä on myynnissä monenlaisia tuotteita, kuten värikkäitä koruja.

Vapaa-aikapalveluissa pohdittiin koronan vuoksi uusia toimintoja viime vuonna, jolloin syntyi idea parkkikirppiksistä. Kylmäojalla pidetty ensimmäinen kirppis oli menestys, joten idea sai jatkoa myös tälle kesälle. Suunnitteilla on maksuton kirpputoritapahtuma sisätiloihin tulevalle syksylle, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Lauantaina voi tehdä kirpparikierroksen

Kirppistelijä pääsee etsimään aarteita 19.6., kun Käsityömyymälä Tiuhta järjestää kirpputorin Keskuskatu 21:n pihassa kello 10 alkaen. Kontiolahden Käsityöläiset ry:n jäsenet pitävät kirppistä, ja kuka tahansa voi tulla mukaan myymään.

– Jos joku haluaa tulla meidän kanssamme, niin tervetuloa!

Puheenjohtaja Kaarina Karppi kertoo, että kirppikselle voi tulla myymään ilmoittautumalla käsityömyymälään. Myyntipaikka on maksuton – oma myyntialusta vain mukaan. Kirppikselle ostoksille tulevan kannattaa varata käteistä mukaan.

Samassa liikekeskuksessa toimiva Töpinän Tori on myös avoinna kirpputoripäivänä lauantaina 19.6. kello 10–14. Tapahtumassa on muun muassa arpajaiset. Kontiolahden Työttömät ry:n ylläpitämässä kierrätyskeskuksessa on myynnissä vaatetta ja pientä tavaraa. Torilla otetaan vastaan lahjoituksia, joita myydään työttömien eteen tehtävän työn hyväksi. Töpinän Tori on avoinna maanantaista torstaihin kello 9–17 ja perjantaisin kello 10–14.

Lisäksi Realisointi Karelia & Ekokirppis järjestää niin ikään lauantaina 19.6. kello 10–15 design-tuotteiden ostopäivän, huutokaupan ja viltti-/peräkärrykirppiksen. Lisäksi tapahtumassa on oheistoimintaa. Vilttikirppikselle ei ole paikkamaksua – paikan voi varata puhelimitse: 044 307 3352. Tapahtuma pidetään osoitteessa Vaskelantie 2, Kontiolahti. Myymälä on Kontiolahdella avoinna keskiviikkoisin kello 14–18 ja lauantaisin kello 10–14.

Heinäkuussa on luvassa muun muassa Kunnaspirtin pihalla peräkärrykirppis 10.7.2021 kello 12–15. Myyntipaikasta ei peritä maksua. Terassikahvila on avoinna, lisäksi makkaranmyyntiä.

Ja sitten mars kirpparikierrokselle!