Categories
Yleinen

Tekemistä loman ajalle – Mustavaara on valkoinen!

Tekemistä loman ajalle – Mustavaara on valkoinen!

Tuntuu siltä, kuin matkaisin kauemmaksi pohjoiseen, kun ajelen Kontiolahdelta kohti Mustavaaran laskettelukeskusta. Loppuvuoden runsaat lumisateet ovat taikoneet maiseman kauttaaltaan pehmeän valkoiseksi ja puiden oksat taipuvat kaarelle lumen painosta. Tänä vuonna talvilajeja päästäänkin harrastamaan hyvissä ajoin ennen joulua ja hyvin sen jälkeenkin.

Mustavaaran hissit pyörivät ja rinteet ovat auki.

Mustavaara sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kontiolahdelta. Laskettelukeskuksessa rinteet ovat olleet auki joulukuun alusta ja laskijoita on riittänyt. Vuokraamossa käy mukava hälinä, kun saavun vuokraamaan lasketteluvarusteita. Iloisen ja rempseän asiakaspalvelun kautta saan valmiina kengät, laudan, kypärän ja tietenkin lipun rinteisiin.

Mustavaaran välinevuokraamon suksivalikoimaa.

Mustavaaralta löytyy tekemistä ihan koko perheelle. Tänne voi tulla koko päiväksi ja nauttia hyvin hoidetuista rinteistä ja käydä välillä syömässä tai nauttimassa kuumat juomat kahvion lämmössä. Rinteet sopivat hyvin monen tasoisille laskijoille ja käytössä on myös rinne perheen pienimmille ja aloittelijoille. Alkeet voi opetella hiihtokoulussa, jonka tunnit voi varata paikan päältä tai soittamalla ennakkoon vuokraamon numeroon. Rajuimmat hurjapäät pääsevät temppuilemaan isoon parkkiin ja pienemmät temppuilijat voivat harjoitella Nalle-parkissa. Pulkkamäki on myös avoinna kaikille iloisille laskijoille ikään katsomatta.

Perheen pienimmille löytyy pieni rinne ja mattohissi, jolla on helppo mennä ylös.

Pakkanen nipistää mukavasti poskipäitä, kun katselen Mustavaaran laelta avautuvaa maisemaa. Vaikka rinteessä mennään vauhdilla, tuntuu kuin aika pysähtyisi ikuiseen talveen ja arkiset huolet unohtuvat ainakin hetkeksi. Satunnaiset tuulenpuuskat pöläyttävät lunta liikkeelle puiden oksilta ja vauhdikkaimmat laskijat vilahtelevat ohi, kun lasken laudalla rauhallisesti loikotellen kohti uutta laskua.

Ankkurihissillä kohti uutta laskua.

Katso lisää Mustavaaran nettisivuilta https://mustavaara.fi