Tekemistä loman ajalle — Musta­vaara on valkoinen!

Tekemistä loman ajalle – Musta­vaara on valkoinen!

Tuntuu siltä, kuin matkaisin kauem­maksi pohjoi­seen, kun ajelen Kontio­lah­delta kohti Musta­vaaran lasket­te­lu­kes­kusta. Loppu­vuoden runsaat lumisa­teet ovat taiko­neet maiseman kauttaal­taan pehmeän valkoi­seksi ja puiden oksat taipuvat kaarelle lumen painosta. Tänä vuonna talvi­la­jeja päästäänkin harras­ta­maan hyvissä ajoin ennen joulua ja hyvin sen jälkeenkin.

Musta­vaaran hissit pyörivät ja rinteet ovat auki.

Musta­vaara sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kontio­lah­delta. Lasket­te­lu­kes­kuk­sessa rinteet ovat olleet auki joulu­kuun alusta ja laski­joita on riittänyt. Vuokraa­mossa käy mukava hälinä, kun saavun vuokraa­maan lasket­te­lu­va­rus­teita. Iloisen ja rempseän asiakas­pal­velun kautta saan valmiina kengät, laudan, kypärän ja tietenkin lipun rinteisiin.

Musta­vaaran väline­vuo­kraamon suksivalikoimaa.

Musta­vaa­ralta löytyy tekemistä ihan koko perheelle. Tänne voi tulla koko päiväksi ja nauttia hyvin hoide­tuista rinteistä ja käydä välillä syömässä tai nautti­massa kuumat juomat kahvion lämmössä. Rinteet sopivat hyvin monen tasoi­sille laski­joille ja käytössä on myös rinne perheen pienim­mille ja aloit­te­li­joille. Alkeet voi opetella hiihto­kou­lussa, jonka tunnit voi varata paikan päältä tai soitta­malla ennak­koon vuokraamon numeroon. Rajuimmat hurja­päät pääsevät temppui­le­maan isoon parkkiin ja pienemmät temppui­lijat voivat harjoi­tella Nalle-parkissa. Pulkka­mäki on myös avoinna kaikille iloisille laski­joille ikään katsomatta.

Perheen pienim­mille löytyy pieni rinne ja matto­hissi, jolla on helppo mennä ylös.

Pakkanen nipistää mukavasti poski­päitä, kun katselen Musta­vaaran laelta avautuvaa maisemaa. Vaikka rinteessä mennään vauhdilla, tuntuu kuin aika pysäh­tyisi ikuiseen talveen ja arkiset huolet unohtuvat ainakin hetkeksi. Satun­naiset tuulen­puuskat pöläyt­tävät lunta liikkeelle puiden oksilta ja vauhdik­kaimmat laskijat vilah­te­levat ohi, kun lasken laudalla rauhal­li­sesti loiko­tellen kohti uutta laskua.

Ankku­ri­his­sillä kohti uutta laskua.

Katso lisää Musta­vaaran netti­si­vuilta https://mustavaara.fi