Categories
Yleinen

Mitä pitsaa tänään syötäisiin? – Testiryhmä kävi maistamassa Kontiolahden pitsatarjonnan

Kontiolahdella pitsaa tarjoavat yritykset sijaitsevat hyvillä paikoilla. Tankkaamaan pääsee halutessaan vaikkapa kesken polkulenkin, jos nälkä pääsee yllättämään. Kokosimme ryhmän, joka kävi testaamassa pitsapaikat. Arvioinnissa huomioitiin pitsan maku ja ulkonäkö sekä paikan miljöö ja palvelu. Hyvää ruokahalua!

Kontio-pizza

Osoite: Keskuskatu 21

Testiryhmän valinnat ja tähdet: Super Salami (3), Kebabsalaatti, Chicken Hawaiji (2), Fantasia-pitsa (4): pitsasuikale, ananas, mozzarella ja toinen Fantasia-pitsa (3): kebab, ananas ja sipuli

Pitsakierros käynnistyy Keskuskadulla sijaitsevasta pitseriasta. Pitsojen lisäksi testattavaksi pääsee myös kebabsalaatti. Pöydässä on viisi syöjää, jotka saavat lautaset eteensä kahdessa mutta nopeassa erässä.

Täytettä on riittävästi ja reunoille asti, pöydässä arvioidaan.

Maku saa useammalta lounastajalta kehuja.

Hyvä maku. Tuplajuusto voi tähän toki vaikuttaa, syöjä naurahtaa.

Yksi syöjistä kaipaa lisää suolaisuutta pitsaansa, kun toinen kommentoi kebabsalaattinsa runsasta kastikemäärää. 

Ananaksella vai ilman? Kontio-pizza

Kehitettävistä kohteista paikan miljöö nousee esiin: ”Vähän retro”. Hyvällä säällä pitsat voisi kuitenkin nauttia ulkona olevalla terassilla. 

Pitserian palvelu saa kehuja, sillä asiakkaisiin otetaan monessa vaiheessa kontaktia. Pitsojen tekijä käy pöydässä kysymässä, maistuvatko pitsat ja tulee ruokailun päätteeksi uudestaan – tällä kertaa karkkikipon kanssa. Seurue poistuu paikalta Näkemiin-toivotusten saattelemana.

ABC Kontiolahti

Osoite: Uurolantie 4

Testiryhmän valinnat ja tähdet: BBQ-kana (3), Hawaiji (3), Hawaiji ilman aurajuustoa (3) ja Vuohenjuusto (2)

Ukkoskuuro saapuu juuri lounasaikaan kohdalle, joten syöjät suuntaavat ulkoterassin sijaan sisälle suojaan. Kaksi ensimmäistä saa pitsansa huomattavan nopeasti mutta ehtivät syömisessä hyvään vauhtiin ennen kuin toinen erä tuodaan pöytään. Onneksi alle on voinut nauttia salaatin, johon kuuluu myös maksuton dippi. 

Kaksi syöjistä pitää pitsojen pohjasta muuten mutta täyte voisi testaajien mielestä alkaa hieman aiemmin reunasta – nyt reunat ovat melko leveät.

Pohjakastike voisi olla vähän maukkaampi. Muutenkin makua saisi pitsassa olla lisää, testaajat pohtivat.

Hawaiji-pitsan kinkku saa kehuja.

Tämä on palvikinkun tyylinen ja maistuu savuisalta. Se on mielestäni hyvä.

Pizza Hawaiji on klassikko! ABC Kontiolahti.

Vuohenjuusto on laktoositonta, mikä ei ole vuohenjuustopitsoissa suinkaan itsestäänselvyys. Laktoosittomuus saa testaajalta erityismaininnan. 

Näissä pitsoissa hintataso on muita paikkoja korkeampi, mutta kuuluuhan hintaan myös salaattipöytä ja kahvi. Mikäli lompakossa on vihreä kortti, ostoksista saa toki bonusta. Palvelua kuvataan asialliseksi, mutta toisaalta asiakkailta ei käydä erikseen kysymässä esimerkiksi sitä, miltä pitsat maistuvat.

Pyöreän pitsan ritarit

Paikan sijainti on hyvä ja parkkitilaa on runsaasti. Nurkalta pääsee näppärästi suoraan polulle kohti Kolia. Ja tietysti samalla voi hoitaa kauppa-asiat ja auton tankkauksen. Ikkunan edessä näkyvälle terassille silmä kaipaisi pientä maisemointia, vaikkapa kesäkukkasia. 

KontioLomat

Osoite: Kontioniementie 26 A

Testiryhmän valinnat ja tähdet: Kontio (4,5) ja Fantasia-pitsa (4+): Kinkku, ananas, mozzarella – muut valitsivat thaimaalaisen buffan

Kesäkuun kolea sää saa jälleen tihentämään askeleita ulkoterassin kohdalla ja suuntaamaan sisätilojen lämpöön. Lounasaikaan KontioLomat paistaa yksittäisiä pitsoja, joten osa valitsee tarkoituksella thaimaalaisen buffan. 

Pitsoja odotellessa testiryhmä arvioi paikan ympäristöä ja sijaintia. Miljöö kerää paikoista parhaimmat pisteet, myös sijainti saa plussaa. Merkatut polut kulkevat paikan aivan välittömässä läheisyydessä, joten tähän voisi kurvata välipitsalle kesken lenkin. Viereisessä rakennuksessa sijaitsee Wanhan Mestan Museo, joten siinäkin voisi piipahtaa samalla.  

Voisi myös majoittua, jos ei pitsan jälkeen jaksaisi lähteä enää liikkeelle.

Pitsoja saa lounasaikana tovin odotella, mutta maku palkitsee odottajansa.

Tomaattikastike on maukas, muutenkin pitsassa on hyvin makua – ja juustoa.

Nälänpoistaja! Kontiolomat

Näissä pitsoissa täytteitä on lähes reunaan asti. Palvelu on hyvä, ja yrittäjä kysyy kesken syönnin, miltä pitsat maistuvat. KontioLomilla on myös A-oikeudet, joten pitsan kaverina voisi halutessaan nauttia vaikkapa oluen.

Pizzaposti Lehmo

Osoite: Sormusentie 1

Testiryhmän valinnat ja tähdet: Savo (4), Kinkku, ananas ja feta (4+), Fantasia-pitsa (4): tonnikala, katkarapu, aurajuusto ja sipuli sekä Marin (4)

Poikkeuksellisen laaja valikoima. Tämä on ensimmäinen huomio Pizzapostin tiskillä. Valittavana on useita erilaisia pitsoja sekä grilliannoksia, rullakebabia ja salaatteja. Kaikkiaan reilusti yli viisikymmentä annosta. Muuten paikka on ulkoasultaan perinteinen lähiöpizzeria, muovikukat koristavat paikkaa ja televisiossa pyörii Ostoskanava.

Testiryhmä valitsee lounaaksi pitsat, jotka tarjoillaan pöytään yhtä aikaa. Pitsat ovat suorastaan kuumia, joten ruoka tarjoillaan kirjaimellisesti suoraan uunista lautaselle. 

Majoneesi on hienosti aseteltu pitsan päälle, kuuluu ensimmäinen kommentti.

Majoneesi on uusi ananas

Ruoka maistuu seurueelle hyvin, vaikka porukka on pitsalla neljännen kerran lyhyen ajan sisään.

Todella hyvää, täytteitä on tasaisesti eikä reuna ole liian paksu, toinen jatkaa.

Vielä jaksaa!

Sää on yhtä kehno kuin aiemmillakin syöntikerroilla, joten tälläkin kertaa seurueella jää terassi testaamatta. Lähes kaikki saavat pitsaa myös kotiin vietäväksi, sillä kaikkea ei yksinkertaisesti jaksa syödä kerralla.

Yhteenveto

Kontiolahden pitsatarjonta yllätti laajuudellaan ja monipuolisuudellaan. Jokaisessa paikassa peruselementit olivat kohdillaan ja vatsa tuli täyteen joka kerta. Sijainniltaan ja miljööltään pitseriat erosivat toisistaan jonkin verran. Pitsaa Kontiolahdelta saa siis moneen eri makuun ja erilaiseen tilanteeseen sopivasti. Menehän sinäkin testaamaan oma suosikkisi!  

Testiryhmän kokoonpano vaihteli paikasta riippuen: Krista Asikainen, Kristiina Isaksson, Sari Jormanainen, Niina Vatanen, Mikko Leinonen ja Jarkko Peiponen.