Kontio­lahti Outdoor luo elämyksiä stadio­nilla ja Kolin Kiviniemessä

Kontio­lahden ampuma­hiih­tos­ta­dio­nilla valmis­tau­du­taan kovaa vauhtia kesäak­ti­vi­teet­teihin ja uusiin kuvioihin, kun Kontio­lahti Outdoorin toimi­tus­joh­taja Kimmo Turunen kertoo Kontio­lahti Outdoorin tulevan kesän toiminnasta.

Kontio­lahti Outdoorin palvelut jakau­tuvat kolmeen eri katego­riaan: lumeen liittyvät palvelut (mm. ensilu­men­ladun toiminnot sekä suurki­sojen lumetus), yrityk­sille tarjot­tavat TYHY-palvelut (aktivi­teetit, elämykset, kokous­pal­velut, ruokailut ja kahvi­tukset, ulkona liikku­minen ja erilaiset ryhmäy­ty­mis­teh­tävät) ja matkai­li­joille tarjot­tavat palvelut. Väline­vuo­kraus on myös olennainen osa Kontio­lahti Outdoorin toimintaa ja vuokrat­ta­vissa onkin mm. lumikenkiä, liuku­lu­mi­kenkiä, maasto­hiih­to­vä­li­neitä ja pyörä­ka­lustoa. Kontio­lahti Outdoor on laajen­tanut toimin­taansa Kontio­lahden ampuma­hiih­tos­ta­dionin lisäksi Kontio­lahden kunnan omista­malle Kiviniemen tilalle Kolille. Kivinie­messä tarjo­taan elämyk­sien ja aktivi­teet­tien lisäksi aitta­ma­joi­tusta ja matkailupalveluita.

Kontio­lahti Outdoorin tunnelma ryhmä­oh­jauk­sissa on asial­linen mutta rento, ja ohjaa­jil­takin edelly­te­tään pientä pilkettä silmä­kul­massa. Asiak­kaat tulevat hakemaan elämyksiä. Lokakuun puolessa välissä alkavan ensilumen ladun palve­luita käyttävät mm. urhei­luseurat, aktii­viur­hei­lijat sekä kunto­hiih­täjät. Myös leiri­tyksiä järjes­te­tään yhteis­työssä alueen yrittä­jien kanssa: Kontio­lahti Outdoor tarjoaa olosuh­teet ja alueen yrittäjät tarjoavat leiri­tys­pa­ketit. Yritysten työhy­vin­voin­ti­pal­velut ovat myös tärkeä osa toimintaa, suurin ryhmä on ollut yli 500 henkilöä. Uutena asiakas­ryh­mänä ovat matkai­lijat niin Kontio­lahden ampuma­hiih­tos­ta­dionin kuin Kiviniemen suunnalla.

Tulevana kesänä Kiviniemen pihapii­rissä ahkeroi­daan, kun paikka laite­taan omannä­köi­seksi ja palvelut tuotteis­te­taan. Varauksia onkin tullut jo jonkun verran tulevalle kesälle. Erityi­sesti Herajärven kierroksen vaeltajat ovat löytä­neet jo Kiviniemen palvelut haluten viettää yhden yön aitassa ja saunoa vaelluksen aikana.

Kontio­lahti Outdoor järjestää myös tapah­tumia: seuraavat tulevat tapah­tumat ovat Jaama Run 10.6.2023 ja Jaama MTB 11.6.2023, joissa on mukana myös pientä aktivi­teettia sekä yhteis­työ­kump­pa­neiden kalus­toe­sit­telyä. Ensilu­men­kausi alkaa lokakuun puolessa välissä ja siihen liittyvä Ensilumen perhe­päivä järjes­te­tään 28.10.2023, jolloin myös ampuma­hiihdon maail­mancu­pista tutut Nelly ja Nalle ovat mahdol­li­sesti paikalla, tapah­tu­massa on tekemistä lapsille ja kokeil­ta­vana on eri aktivi­teet­teja. Talvisin järjes­tet­tävä Jaama Winter pyöräil­lään ja juostaan Kontio­lahden kunnan huolta­milla talvi­po­luilla: maasto­pyö­rällä 20 tai 40 km ja juosten 10 tai 20 km.

Stadio­nilla järjes­te­tään ympäri vuoden myös muiden toimi­joiden tapah­tumia, ampuma­hiih­tos­ta­dion tarjo­aakin loistavat puitteet tapah­tu­mien järjes­tä­mi­selle. Tulevana syksynä on tulossa ampuma­hiih­toon liittyviä tapah­tumia ja vuoden 2024 kesällä stadio­nilla järjes­te­tään Erämessut ja mahdol­li­sesti koiranäyttely.

Vastuul­li­suus on Kontio­lahti Outdoo­rille tärkeää ja se otetaan huomioon kaikessa toimin­nassa luonto huomioiden. Lähiym­pä­ristöä myös siisti­tään ja viedään omat, ja tarvit­taessa muut löyty­neet roskat pois. Tapah­tu­mien yhtey­dessä järjes­te­tään myös vastuul­li­suus­tem­pauksia keräten rahaa ja tehden myös lahjoituksia.

Kontio­lahti Outdoorin toimin­taan ovat vakiin­tu­neet myös kesä‑, syys- ja hiihto­loman takuu­läh­tö­retket erilai­sine sisäl­töi­neen. Tulevan kesäloman takuu­läh­töinä stadionilla/Jaamankankaalla on tarjolla mm. fatbike-retkiä ja pienois­ki­vää­riam­mun­ta­pai­not­teista ohjelmaa. Stadionin kahvila palvelee myös kesällä sekä muina lomakausina. Kiviniemen ja Kolin suunnalla järjes­te­tään tulevana kesänä yhdis­tel­mä­ta­kuu­läh­tö­retkiä sisäl­täen maasto­pyö­räilyä ja melontaa. Nämä järjes­te­tään yhteis­työssä Kolin yhteis­työ­kump­pa­neiden kanssa. Kiviniemen päära­kennus valmistuu marras-joulu­kuussa, jolloin päästään viettä­mään Kiviniemen joulua sekä tupaantuliaisia.

Kimmo suosit­telee tulevalle kesälle esimer­kiksi omatoi­mi­mat­kai­li­jalle omalla tai vuokra­pyö­rällä Jaaman­kan­kaa­seen sekä sotahis­to­rial­li­siin kohtei­siin tutus­tu­mista. Välillä voi pysähtyä stadio­nille kahville ja paikal­lisen yrittäjän luokse lounaalle. Päivän päätteeksi kannattaa pulahtaa uimaan Viere­vän­nie­mellä. Seuraa­vana päivänä matka veisi vieraaksi Kivinie­meen, jossa on luvassa idyllistä aitta­ma­joi­tusta ja savusaunan tuoksua sekä retkeilyä ja rentoa oleskelua.

On ainakin 150 syytä olla onnel­linen – Kontio­lahti Outdoorin tekeekin onnel­li­seksi iloinen asiakas, ja se, että saa asiak­kaalle hyvän olon ja tartu­tettua ulkona olemisen kipinän.

Kontio­lahti Outdoorin palvelut löytyvät:

www.kontiolahtioutdoor.com

Facebook ja Insta­gram: kontiolahtioutdoor

Kuvat: Harri Mäenpää/Studio Korento, Niina Vatanen ja Jarno Artika

Teksti: Krista Asikainen