Categories
Yleinen

Kontiolahti Outdoor luo elämyksiä stadionilla ja Kolin Kiviniemessä

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla valmistaudutaan kovaa vauhtia kesäaktiviteetteihin ja uusiin kuvioihin, kun Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen kertoo Kontiolahti Outdoorin tulevan kesän toiminnasta.

Kontiolahti Outdoorin palvelut jakautuvat kolmeen eri kategoriaan: lumeen liittyvät palvelut (mm. ensilumenladun toiminnot sekä suurkisojen lumetus), yrityksille tarjottavat TYHY-palvelut (aktiviteetit, elämykset, kokouspalvelut, ruokailut ja kahvitukset, ulkona liikkuminen ja erilaiset ryhmäytymistehtävät) ja matkailijoille tarjottavat palvelut. Välinevuokraus on myös olennainen osa Kontiolahti Outdoorin toimintaa ja vuokrattavissa onkin mm. lumikenkiä, liukulumikenkiä, maastohiihtovälineitä ja pyöräkalustoa. Kontiolahti Outdoor on laajentanut toimintaansa Kontiolahden ampumahiihtostadionin lisäksi Kontiolahden kunnan omistamalle Kiviniemen tilalle Kolille. Kiviniemessä tarjotaan elämyksien ja aktiviteettien lisäksi aittamajoitusta ja matkailupalveluita.

Kontiolahti Outdoorin tunnelma ryhmäohjauksissa on asiallinen mutta rento, ja ohjaajiltakin edellytetään pientä pilkettä silmäkulmassa. Asiakkaat tulevat hakemaan elämyksiä. Lokakuun puolessa välissä alkavan ensilumen ladun palveluita käyttävät mm. urheiluseurat, aktiiviurheilijat sekä kuntohiihtäjät. Myös leirityksiä järjestetään yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa: Kontiolahti Outdoor tarjoaa olosuhteet ja alueen yrittäjät tarjoavat leirityspaketit. Yritysten työhyvinvointipalvelut ovat myös tärkeä osa toimintaa, suurin ryhmä on ollut yli 500 henkilöä. Uutena asiakasryhmänä ovat matkailijat niin Kontiolahden ampumahiihtostadionin kuin Kiviniemen suunnalla.

Tulevana kesänä Kiviniemen pihapiirissä ahkeroidaan, kun paikka laitetaan omannäköiseksi ja palvelut tuotteistetaan. Varauksia onkin tullut jo jonkun verran tulevalle kesälle. Erityisesti Herajärven kierroksen vaeltajat ovat löytäneet jo Kiviniemen palvelut haluten viettää yhden yön aitassa ja saunoa vaelluksen aikana.

Kontiolahti Outdoor järjestää myös tapahtumia: seuraavat tulevat tapahtumat ovat Jaama Run 10.6.2023 ja Jaama MTB 11.6.2023, joissa on mukana myös pientä aktiviteettia sekä yhteistyökumppaneiden kalustoesittelyä. Ensilumenkausi alkaa lokakuun puolessa välissä ja siihen liittyvä Ensilumen perhepäivä järjestetään 28.10.2023, jolloin myös ampumahiihdon maailmancupista tutut Nelly ja Nalle ovat mahdollisesti paikalla, tapahtumassa on tekemistä lapsille ja kokeiltavana on eri aktiviteetteja. Talvisin järjestettävä Jaama Winter pyöräillään ja juostaan Kontiolahden kunnan huoltamilla talvipoluilla: maastopyörällä 20 tai 40 km ja juosten 10 tai 20 km.

Stadionilla järjestetään ympäri vuoden myös muiden toimijoiden tapahtumia, ampumahiihtostadion tarjoaakin loistavat puitteet tapahtumien järjestämiselle. Tulevana syksynä on tulossa ampumahiihtoon liittyviä tapahtumia ja vuoden 2024 kesällä stadionilla järjestetään Erämessut ja mahdollisesti koiranäyttely.

Vastuullisuus on Kontiolahti Outdoorille tärkeää ja se otetaan huomioon kaikessa toiminnassa luonto huomioiden. Lähiympäristöä myös siistitään ja viedään omat, ja tarvittaessa muut löytyneet roskat pois. Tapahtumien yhteydessä järjestetään myös vastuullisuustempauksia keräten rahaa ja tehden myös lahjoituksia.

Kontiolahti Outdoorin toimintaan ovat vakiintuneet myös kesä-, syys- ja hiihtoloman takuulähtöretket erilaisine sisältöineen. Tulevan kesäloman takuulähtöinä stadionilla/Jaamankankaalla on tarjolla mm. fatbike-retkiä ja pienoiskivääriammuntapainotteista ohjelmaa. Stadionin kahvila palvelee myös kesällä sekä muina lomakausina. Kiviniemen ja Kolin suunnalla järjestetään tulevana kesänä yhdistelmätakuulähtöretkiä sisältäen maastopyöräilyä ja melontaa. Nämä järjestetään yhteistyössä Kolin yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiviniemen päärakennus valmistuu marras-joulukuussa, jolloin päästään viettämään Kiviniemen joulua sekä tupaantuliaisia.

Kimmo suosittelee tulevalle kesälle esimerkiksi omatoimimatkailijalle omalla tai vuokrapyörällä Jaamankankaaseen sekä sotahistoriallisiin kohteisiin tutustumista. Välillä voi pysähtyä stadionille kahville ja paikallisen yrittäjän luokse lounaalle. Päivän päätteeksi kannattaa pulahtaa uimaan Vierevänniemellä. Seuraavana päivänä matka veisi vieraaksi Kiviniemeen, jossa on luvassa idyllistä aittamajoitusta ja savusaunan tuoksua sekä retkeilyä ja rentoa oleskelua.

On ainakin 150 syytä olla onnellinen – Kontiolahti Outdoorin tekeekin onnelliseksi iloinen asiakas, ja se, että saa asiakkaalle hyvän olon ja tartutettua ulkona olemisen kipinän.

Kontiolahti Outdoorin palvelut löytyvät:

www.kontiolahtioutdoor.com

Facebook ja Instagram: kontiolahtioutdoor

Kuvat: Harri Mäenpää/Studio Korento, Niina Vatanen ja Jarno Artika

Teksti: Krista Asikainen