Categories
Yleinen

150-vuotiasta Kontiolahtea juhlitaan lauantaina 12.8.

Juhlavuonna perheet pääsevät juhlimaan Lasten päätapahtumassa lauantaina 12.8.2023 klo 11-14 ja Aikuisten ilta luo iloista tunnelmaa pimenevään elokuun iltaan klo 18-23.30.

Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma tuo kuntaan koko päivän kestävät juhlat lauantaina 12. elokuuta. Juhlapäivää vietetään jäähallin viereisellä nurmialueella osoitteessa Vierevänniementie 6. Päivä on jaettu kahteen osaan: ensin on lasten vuoro, sitten aikuisten.

Lasten päivässä on tuttuun tapaan mukana paikallisia toimijoita runsain mitoin. Urheiluseurat järjestävät lapsille monenlaista toimintaa ja leikkimielisiä kisoja, seurakunnan sekä 4H:n pisteillä pääsee askartelemaan ja tapahtuma-alueelta löytyy myös erilaisia liikunta- ja temppuratoja.

Jottei päivä menisi pelkäksi touhuamiseksi, välillä voi istahtaa Höytiäisen Helmen kahvioon tai herkutella vohveleilla. Kovemman nälän yllättäessä vatsan voi täyttää Kontiolomien herkullisella thairuualla. Kirjastoautossa voi viettää hetken kirjojen parissa, pyöräyttää onnenpyörää tai tehdä vaikka kirjaston omatoimisopimuksen. Kansalaisopiston teltalla voi muun muassa tutustua syksyn kurssitarjontaan ja tehdä pieniä käsitöitä.

Paikallisten yrittäjien kojuilta saattaa tarttua mukaan se kauan kaivattu oikeanlainen helistin tai kupilka, ja kontiolahtelainen hunaja vie kielen mennessään. Kannattaa siis varautua kantamaan ostoksia kotiin saakka!

Perhekeskusverkosto tuo lapsiperheiden palveluita yhden katon alle ja heidän toimintaansa tutustuessa pääsee myös onkimaan! Perhekeskusverkosto löytyy Kontiolahden kunnan infoteltan yhteydestä. Perheen pienimpien unikaverit ja pupuset voi tuoda SPR:n Nallesairaalaan terveystarkastukseen, joten rakkaan nallen voi ottaa mukaan hyvillä mielin.

Lasten päivä huipentuu kello 13, kun lavalle astuu koko perheen suosikkikokoonpano Hevisaurus. Neljän dinosauruksen ja yhden lohikäärmeen muodostama juraheviyhtye Hevisaurus on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja Hevisaurus on palkittu kahdesti parhaan lastenmusiikkilevyn Emmalla. Tämän orkesterin soittaessa lavalla raikaa varmasti koko kirkonkylä ja pienimmänkin juhlijan tanssijalka alkaa tahdittaa riemukasta rytmiä!

Hevisaurus, kuvannut Timo Villanen
Lasten päivä huipentuu Hevisauruksen esitykseen.
Kuva: Timo Villanen

Aikuisten iltaan portit avautuvat klo 18. Paikalliset yrittäjät ovat mukana juhlahumussa: iltatapahtumassa on tuotemyynnin ja -esittelyn lisäksi myös ruokamyyntiä ja anniskelualue, joten nälkäisenä tai janoisena ei tarvitse tanssahdella.

Joensuulainen RytmiHäiriköt tuo iltaan tanssittavaa musiikkia ja juhlavaa fiilistä. Ilta huipentuu, kun Samuli Edelmann yhdessä loistavan Helsinki Sound Machinen kanssa astuu lavalle!

Samuli Edelmann
Samuli Edelmann ja Helsinki Sound Machine esiintyvät Päätapahtuman aikuisten illassa.
Kuva: Juha Mustonen

Samuli Edelmann ja Helsinki Sound Machine keikkailivat yhdessä viimeksi nuorina miehinä yli 25 vuotta sitten Edelmannin soolouran alkuaikoina. Bändissä soittavat television musiikkiohjelmista tutut legendaariset hahmot kuten Leri Leskinen, Peter Engberg, Kalle Chydenius ja rumpulegenda Sami Kuoppamäki. Luvassa on Samulin tunnettuja hittejä ja rakastettuja kappaleita, joita ei ole esitetty livenä vuosikymmeniin.

Terassi aukeaa kello 18 ja Rytmihäiriköt valtaa lavan kello 19. Alueella on monenlaista toimintaa, erilaisia herkkuja ja viilentäviä virvokkeita – saatetaanpa väliajalla kuulla yllätysmusiikkiakin. Samuli Edelmann ja Helsinki Sound Machine esiintyvät kello 21.30.

Tästä päivästä on tulossa ikimuistoinen, mutta vielä pitäisi malttaa odottaa viikon verran vuoden isoimpia juhlia!

Teksti: Sini-Tuuli Muttonen