Aktiiviset aikuiset

Play Kontiolahti – Kätketyt aarteet

Liiku ja nauti aktiviteeteista tai rentoudu hiljaisessa maisemassa. Kontiolahden monipuolisissa
maastoissa onnistuvat maastopyöräily, hiihto,patikointi, uinti, suunnistus, ratsastus, ekoaseammunta,
golf ja melonta. Liikkuminen virkistää kehon ja rauhoittaa mielen.

Luonnon keskellä kiireet unohtuvat. Ulkoilureiteille on helppo löytää keskustasta ja metsämaisemaan
kaipaaville löytyy myös koskematonta korpea.

Pienten kylien persoonalliset tapahtumat, kulinaristiset nautinnot ja aidot kohtaamiset
ovat Kontiolahden erikoisuuksia ja aarteita.

Tekemistä

Kontionpolut

Kontionpolut tarjoaa hyvin opastettuja reittikokonaisuuksia maastopyöräilyyn, polkujuoksuun tai kävelyyn. Jaamankankaan mäntykangas sopii erinomaisesti aktiivisille liikkujille ja luonnonantimien keräilijöille. Reitteihin pääsee tutustumaan ohjatusti tai omatoimisesti.

Napakympintie

Golf

Karelia Golfin 18-reikäinen rata tunnetaan vaihtelevana ja maisemiltaan Suomen kauneimpana kenttänä. Laadukkaat kahvila- ja ravintolapalvelut sijaitsevat kentän yhteydessä.

Vieraile sivustolla

Hiihto

Kontiolahdella hiihtokausi alkaa jo lokakuussa jäähdytetyllä ladulla. Kontiolahden ampumahiihtostadionin yhteydessä sijaitsevilla laduilla voi testata kuntonsa kuuluisassa seinänousussa. Kesäisin käytössä on kunnostettu rullahiihtorata. Myös ampumapenkka on käytettävissä harjoitteluun ympäri vuoden. 

Kalastusretket

Höytiäisen parhaat kalapaikat löytyvät helpoiten palveluntarjoajien valmiilla retkillä. Kalastusretkien järjestäjiltä voi tilata myös kyydin johonkin Höytiäisen tunnelmallisista kalasaunoista. 

Ohjelmapalvelut

Melonta

Kontiolahti tarjoaa elämyksiä vesillä liikkujalle. Pielisjoki ja Höytiäisen kanava ovat helposti saavutettavia melontakohteita. Metsälammilla ja joilla meloessa voi nähdä majavanpatoja, pieniä vesiputouksia ja muita luonnon ihmeitä. Erämaan hiljaisuudessa voi onnistua bongaamaan lintuja ja muita villieläimiä. Opastettuja melontaretkiä on saatavilla ohjelmapalveluyrittäjiltä.

Ohjelmapalvelut

Metsäsuksihiihto ja lumikenkäily

Talvinen metsä on taianomainen ja herkistää kulkijan tarkkailemaan hiljaista maisemaa. Umpihangessa liikkuminen suksilla tai lumikengillä on haaste, joka palkitsee. Hienoimmat paikat voi löytää omatoimisesti tai lähteä matkaan oppaan johdolla.

Ohjelmapalvelut

Kolinpolku ja Herajärven kierros

Kolin kansallispuisto ulottuu Kontiolahden alueelle. Uurosta lähtevä Kolinpolku vie Kolille hienojen pohjoiskarjalaisten maisemien läpi. Matkan varrella on mahdollisuus majoittua laavuissa ja autiotuvissa. Herajärven luontokeskus Kiviniemessä on tarjolla myös aittamajoitusta aamiaisella. Ryläyksen huippu palkitsee retkeilijän upeilla maisemilla ja hyvällä taukopaikalla.

Luonto & retkeily

Nähtävää

Kotiseutukeskus

Kontiolahden kirkonkylällä sijaitsevassa kotiseutukeskuksessa järjestetään kesäaikaan konsertteja ja tapahtumia perinteisessä maalaismaisemassa. 

Vierevänniementie 5

Kontiolahden vaarakylät

Mönni, Selkie ja Jakokoski ovat Kontiolahden elinvoimaisia kyliä. Vaaramaisemat ja maalaiskylien tunnelmalliset pikkutiet tulevat parhaiten tutuiksi polkupyörällä tai kävellen.

Mönni

Selkie

Jakokoski

Alapihan Arboretum

Puulajipuistossa Jakokoskella kasvaa 1 400 puuta ja puuvartista kasvia. Kesälauantaisin puistoon voi istahtaa kahville ja nauttia persoonallisen aittakahvilan antimista. Kahvilasta voi ostaa mukaan itse paistettua ruisleipää. Arboretumilla on mahdollista myös yöpyä modernissa pikkuhuoneistossa, jota vuokrataan AirBnB:n kautta.

Vieraile sivustolla, Kalliovaarantie 19

Kolvananuuro

Jylhässä rotkolaaksossa kulkeva reitti tarjoaa haastetta, korkeuseroja ja monipuolisen luontoelämyksen. Reitin varrella on tulipaikka, joka on helposti saavutettavissa.  

Kolvananuuro, Kontiolahti

Vieraile sivustolla