Puuhaa perheille

Play Kontiolahti – perheiden suosikki

Kontiolahdelta löydät hienoja hiekkarantoja, luontoseikkailuja retkeilykohteissa ja vaikuttavia
elämyksiä pienille sekä isoille. Puhdas luonto ja aito elämänmeno houkuttelevat
perheet harrastamaan yhdessä.

Tekemistä ja nähtävää

Uimarannat

Kontiolahdella on useita luonnonkauniita uimarantoja, jotka sopivat hyvin lapsiperheiden kesäpäivän viettoon. Hiekkaranta houkuttelee piknikille ja matalassa rantavedessä voi iloita vesileikeistä. Varaa mukaan uikkarit sekä eväskori ja suunnista vaikkapa Valkealammelle tai Aittolammelle. Höytiäisen rannalta löytyvät muun muassa Hirvisärkkä ja Vierevänniemi. 

Valkealampi

Aittolampi

Hirvisärkkä

Vierevänniemi

Retkeily

Lehmonharjun, Kontionpolkujen ja Lykynlammen maastoissa kulkee mukavia retkeilyreittejä kaikenikäisille seikkailijoille. Vesien ja metsien maisemissa voi viettää aktiivisen retkipäivän ja pysähtyä laavulle makkaranpaistoon. 

Lehmonharju

Kontionpolut

Lykynlampi

Merirosvoristeily

Musta lippu liehumaan ja aarrejahtiin! Kapteeni Kinahmo toivottaa tervetulleeksi alukseensa ja Suomen vanhin vesibussi vie seikkailemaan Höytiäiselle. Löytyykö saaresta kapteenin kadonnut aarre? 

Vieraile sivustolla

Kalastus

Opastettu kalastusretki on helppo ja mukava tapa viettää päivä järvellä. Retken päätteeksi veneillään saareen ja valmistetaan saalis avotulella. Kontiolahden kalavesistä nousee muun muassa kuhaa, taimenta, haukea ja siikaa.

Ohjelmapalvelut 

Mustavaara

Mustavaaran laskettelukeskus sopii erinomaisesti perheille. Se tarjoaa monipuoliset perheystävälliset rinteet kaikentasoisille laskettelijoille ja lautailijoille. Snoukkaparkki haastaa temppuilijat testaamaan taitojaan, ja pienet laskettelijat pääsevät harjoittelemaan Pikku-Nallen rinteeseenKahvio palvelee talvikaudella ja tarjolla on grillituotteita sekä paikan päällä leivottuja munkkeja sekä korvapuusteja. 

Selkientie 69

Frisbeegolf

Kontiolahdella voi frisbeegolfata neljällä erilaisella radalla vaihtelevissa maisemissa. Kontiorannassa sijaitsee täysimittainen rata ja yhdeksänväyläiset radat löytyvät Vierevänniemestä, Paiholasta ja Uilosta.

Kontioranta

Vierevänniemi

Paihola

Kesäkahvilat

Ihanat kesäkahvilat tarjoavat kotitekoisia leivonnaisia, kupposen kuumaa sekä leppoisaa kesätunnelmaa. Kahvilassa käynnin voi mukavasti yhdistää myös maaseutuajeluun tai pyöräretkeen. 

Ruoka

Selkie Green Care

Selkien kylämaisemassa sijaitseva yritys tarjoaa luonnon ja maaseudun hyvinvointipalveluita asiakkaille. Vanhalla sukutilalla tehdään hyvän mielen löytöretkiä ja touhutaan eläinystävien kanssa.

Vieraile sivustolla, Selkientie 27 b

Nähtävyydet

Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseossa lähdetään aikamatkalle. Vanhat työkalut ja esineet kertovat entisaikojen elämästä Kontiolahdella. Museo sijaitsee kirkonkylän keskustassa ja toimii vuonna 1871 rakennetussa viljamakasiinissa. Avoinna vaihtelevasti kesäaikana.

Keskuskatu 34

Wanhan Mestan museo

Kontioniemessä sijaitsevassa museossa voi kokea vanhan ajan kyläkaupan tunnelmaa. Ihmeteltävää riittää ja nostalgiset tuotepakkaukset, Pappa-Tunturit sekä taskupelit johdattavat menneisiin vuosiin. Museossa nähtävänä on myös sota-ajan vaatteita sekä esineistöä.

Vieraile sivustolla, Kontioniementie 26 b

Planeettapolku

Planeettapolku on tutustumismatka linnunratamme planeetoihin. Tähtikallion juhlatilan pihasta lähtevä polku esittelee avaruuden valtavia välimatkoja ja taivaankappaleiden mittasuhteita. Tähtitornilla järjestetään tähtinäytöksiä, joiden aikana pääsee myös kurkistamaan tähtitaivasta kaukoputkella.

Tähtitornintie, Jakokoski