Juurilta nykypäivään

Terveiset täältä Kontiolahdelta!

Jääkausi on jättänyt meille erityisiä lahjoja. 10 000 vuotta sitten mannerjää sulaa ja muotoilee maisemaa. Höytiäinen kuroutuu muotoonsa ja Pielinen puhkaisee kyljestään joen, joka myöhemmin nimetään Pielisjoeksi. Syntyy metsien, vesien ja rotkolaaksojen maisema, jonka keskelle vuonna 1873 perustetaan Kontiolahden kunta. 

Täällä on tunnettu liikkumisen salat jo vuosisatojen ajan. Muinoin maalaisväki uskoi eniten hyötyliikuntaan. 1900-luvulla ymmärrettiin, että onhan ihmisen hyvä myös harrastaa. Syntyi monenlaista seuratoimintaa ja yhteisiä aktiviteetteja. Luontokohteiden arvo ymmärrettiin ja reittejä avattiin kunnan maastoihin. Suomen luovimmaksi kunnaksi valitulla Kontiolahdella se tiedetään edelleen: Vapaa-ajan tekemiset vaikuttavissa kohteissa pitävät kehon liikkeessä ja mielen virkeänä. 

Kontiolahti on ihanteellinen kohde aktiiviselle matkailijalle. Se sijaitsee metsäisen Pohjois-Karjalan sydämessä, kirkkaiden vesien kainalossa. Suuren kunnan alueella maisemat vaihtelevat. Täällä voi retkeillä kangasmetsässä, pyöräillä pikkuteitä tai polkuja ja kiivetä vaaroille. Voi kulkea kallioiden kupeessa tai seikkailla rotkolaakson uumenissa. Vesillä liikkumisen ystävä suuntaa Höytiäisen pitkille hiekkarannoille, hyppää veneeseen tai innostuu kokeilemaan melontaa. 

Hiihtäjää hemmotellaan jäähdytetyllä ladulla ja ampumahiihtostadion kutsuu suksille sekä kansainväliset maailmantason kuuluisuudet että kotimaisen hiihtoväen. Hiljaisia latureittejä löytyy metsämaisemista. 

Play Kontiolahti antaa tuoreet vinkit alueen parhaista puuhista. Sivuilla esitellään retkikohteita ja ulkoilureittejä, erilaisia pelipaikkoja ja liikuntakohteita, ravintoloita ja kahviloita sekä museoita. Lukuisat laadukkaat palveluntarjoajat kuljettavat matkailijan seurueineen helposti kunnan ykköskohteisiin, kalavesille, eräseikkailuihin ja muiden aktiviteettien pariin. 

Kontiolahti tuntee vahvuutensa ja toivottaa matkailijan tervetulleeksi maisemaan.