Puuhaa perheille

Play Kontiolahti – perheiden suosikki

Kontiolahdelta löydät hienoja hiekkarantoja, luontoseikkailuja retkeilykohteissa ja vaikuttavia
elämyksiä pienille sekä isoille. Puhdas luonto ja aito elämänmeno houkuttelevat
perheet harrastamaan yhdessä.

Tekemistä ja Nähtävää

Uimarannat

Kontiolahdella on useita luonnonkauniita uimarantoja, jotka sopivat hyvin lapsiperheiden kesäpäivän viettoon. Hiekkaranta houkuttelee piknikille ja matalassa rantavedessä voi iloita vesileikeistä. Varaa mukaan uikkarit sekä eväskori ja suunnista vaikkapa Valkealammelle tai Aittolammelle. Höytiäisen rannalta löytyvät muun muassa Hirvisärkkä ja Vierevänniemi. 

Retkeily

Lehmonharjun, Kontionpolkujen ja Lykynlammen maastoissa kulkee mukavia retkeilyreittejä kaikenikäisille seikkailijoille. Vesien ja metsien maisemissa voi viettää aktiivisen retkipäivän ja pysähtyä laavulle makkaranpaistoon. 

 

Merirosvoristeily

Musta lippu liehumaan ja aarrejahtiin! Kapteeni Kinahmo toivottaa tervetulleeksi alukseensa ja Suomen vanhin vesibussi vie seikkailemaan Höytiäiselle. Löytyykö saaresta kapteenin kadonnut aarre? 

Kalastus

Opastettu kalastusretki on helppo ja mukava tapa viettää päivä järvellä. Retken päätteeksi veneillään saareen ja valmistetaan saalis avotulella. Kontiolahden kalavesistä nousee muun muassa kuhaa, taimenta, haukea ja siikaa. 

Mustavaara

Mustavaaran laskettelukeskus sopii erinomaisesti perheille. Se tarjoaa monipuoliset perheystävälliset rinteet kaikentasoisille laskettelijoille ja lautailijoille. Snoukkaparkki haastaa temppuilijat testaamaan taitojaan, ja pienet laskettelijat pääsevät harjoittelemaan Pikku-Nallen rinteeseen. Kahvio palvelee talvikaudella ja tarjolla on grillituotteita sekä paikan päällä leivottuja munkkeja sekä korvapuusteja.

Frisbeegolf

Kontiolahdella voi frisbeegolfata neljällä erilaisella radalla vaihtelevissa maisemissa. Kontiorannassa sijaitsee täysimittainen rata ja yhdeksänväyläiset radat löytyvät Vierevänniemestä, Paiholasta ja Uilosta.

Kesäkahvilat

Ihanat kesäkahvilat tarjoavat kotitekoisia leivonnaisia, kupposen kuumaa sekä leppoisaa kesätunnelmaa. Kahvilassa käynnin voi mukavasti yhdistää myös maaseutuajeluun tai pyöräretkeen. 

nähtävyydet

Kotiseutukeskus

Kirkonkylän keskustassa sijaitseva perinteinen 1800-luvun maalaistalo pihapiireineen vie menneiden aikojen tunnelmiin. Kotiseutukeskuksessa järjestyvät niin kokoukset kuin juhlatkin sekä tilauksesta myös maukkaat tarjoilut. Kotiseutukeskuksessa järjestetään kesäaikaan konsertteja ja tapahtumia.
Vierevänniementie 5.

Vieraile sivustolla

Kotiseutumuseo

Kotiseutumuseossa lähdetään aikamatkalle. Vanhat työkalut ja esineet kertovat entisaikojen elämästä Kontiolahdella. Museo sijaitsee kirkonkylän keskustassa ja toimii vuonna 1871 rakennetussa viljamakasiinissa. Avoinna vaihtelevasti kesäaikana.
Keskuskatu 34.

Tähtikallio & tähtitorni

Tyylikäs juhlatila on rakennettu toisen maailmansodan aikaiseen, kallioon louhittuun Salpalinjan
tykistöaseman ammusvarastoon. Pihapiiristä lähtee myös Planeettapolku tähtitornille, jossa järjestetään
pimeään vuodenaikaan tähtinäytäntöjä. Tähtikallio on auki tilauksesta ja palvelee juhlatilana.

Vieraile sivustolla

Tähtitornintie, Jakokoski.

Tietoa tähtinäytöksistä Seulaset ry:n sivuilta. Vieraile sivustolla.

 

Wanhan Mestan museo

Kontioniemessä sijaitsevassa museossa voi kokea vanhan ajan kyläkaupan tunnelmaa. Ihmeteltävää riittää ja nostalgiset tuotepakkaukset, Pappa-Tunturit sekä taskupelit johdattavat menneisiin vuosiin. Museossa nähtävänä on myös sota-ajan vaatteita sekä esineistöä.
Kontioniementie 26 b.

Vieraile sivustolla

Alapihan Arboretum

Puulajipuistossa Jakokoskella kasvaa 1 400 puuta ja puuvartista kasvia. Kesälauantaisin puistoon voi istahtaa kahville ja nauttia persoonallisen aittakahvilan antimista. Kahvilasta voi ostaa mukaan itse paistettua ruisleipää. Arboretumilla on mahdollista myös yöpyä modernissa pikkuhuoneistossa, jota vuokrataan AirBnB:n kautta.

Vieraile sivustolla

Kontiolahden vaarakylät

Mönni, Selkie ja Jakokoski ovat Kontiolahden elinvoimaisia kyliä. Vaaramaisemat ja maalaiskylien tunnelmalliset pikkutiet tulevat parhaiten tutuiksi polkupyörällä tai kävellen.