Categories
Yleinen

Saman katon alta Vaara Sportin majoitusta ja hyvää ruokaa sekä Powerfeelin sporttia ja kokonaisvaltaista hyvinvointia

Saavun Kontiorantaan Kasarmi 2 -rakennuksen pihaan tutustumaan Vaara Sportin sekä Powerfeelin toimintaan, tänne on todella helppo tulla.

Nousen rappusia kolmanteen kerrokseen Powerfeelin tiloihin; tänne tullessa energiset värit sekä vihermattoalue tuovat heti sporttisen fiiliksen ja energinen yrittäjä Marianne Pirttinen (os. Hannonen) tuleekin jo iloisena tervehtimään ovelle. Powerfeelin monipuolisiin palveluihin kuuluu mm.: lihashuolto, hieronta, kuntouttaminen, Neurosonic-hoito (autonomiseen hermostoon kohdistuva värähtely), liikuntaohjelmien laatiminen tai yksilöllisempi räätälöinti, ruokaohjelman laatiminen sekä kokonaisvaltainen urheiluvalmennus. Marianne järjestää myös hiihdon opetusta ja ryhmäliikuntaa tilauksien mukaan, saisipa täältä myös useamman henkilön kantavia sup-lautoja vuokralle, sisustussuunnittelupalvelua (meart design) tai Mariannen jopa juhlavalla autolla kuskiksi esimerkiksi häihin.

Marianne on toiminut yrittäjänä vuodesta 2009 lähtien ja Powerfeel on toiminut Vaara Sportin tiloissa Kasarmi 2 -rakennuksessa 1,5 vuoden ajan. Mariannella on pitkä sekä monipuolinen, melkein 30-vuotinen kilpaurheilutausta lajeinaan maastohiihto, yleisurheilu, jalkapallo ja salibandy. Kokemusta on siis kertynyt niin yksilö- kuin joukkueurheilusta myös maajoukkuetasolla.

Marianne pyrkii näkemään aina ihmisten vahvuudet ja monipuolinen urheilu- ja ammattivalmentajatausta, pitkä kokemus sekä liikunnanohjaajan ja hierojan koulutus auttaa jo alkuvaiheessa tunnistamaan asiakkaan tavoitteet. Asiakkaan kanssa keskustelun kautta päästään räätälöimään sopivin ohjelma tai vaikkapa kokonaisvaltainen hyvinvoinnin paketti.

Kuntosalin alkukäynnillä Marianne opastaa asiakkaalle mm. salin käytännöt ja alkukäynnin jälkeen kuntosalille pääsee klo 6–21. Myös Vaara Sportin majoittujat pääsevät hyödyntämään kuntosalia majoittujille sovittuun hintaan.

Kuntosalille on tulossa juuri lisää kuntosalilaitteita kuluvan viikon aikana ja suunnitteilla on myös uusia valmennuspaketteja. Marianne suosittelee palveluitaan kaikille ja toivottaa tervetulleiksi monella eri liikuntataustalla olevat asiakkaat, myös vauvoja käy hoidettavana hieronnassa. Matkailijalle Marianne suosittelee mm. kuntosalipakettia tai hieronta- ja Neurosonic-palveluita ja suositteleekin varaamaan ajan jo vaikka majoitusta varatessa.

Palvelut löytyvät Kasarmi 2 -rakennuksesta ja www-sivuilta sekä somesta (Facebook, Instagram).

Powerfeel:
Vieraile sivustolla
Facebook, Instagram

Vaara Sport

Vaara Sport tarjoaa majoitusta ja tilauksesta hyvää ruokaa Kasarmi 2 -rakennuksessa, tiloja on myös mahdollista vuokrata vaikkapa kokous- ja juhlakäyttöön. Vaara Sportin yrittäjänä toimii Tuija Vinkka ja hän on toiminut yrittäjänä vuodesta 2018 lähtien: ensin Taivalkoskella ja kahden vuoden ajan Kontiolahdella. Kontiolahdella on ollut hyvä toimia yrittäjänä ja Kontiolahdella on Tuijan mukaan tuntunut oikea tekemisen meininki. Suurimpina asiakasryhminä ovat olleet rippikoulut, urheiluseurat ja leiriryhmät mm. ampumahiihdon, maastohiihdon, suunnistuksen ja golfin parista sekä kansainvälinen vaihto-opiskelijaleiri. Vaara Sport toteuttaa ruokapalvelut tilauksesta asiakkaan ohjelman mukaan, mm. aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala.

Vaara Sportilla järjestetään myös paljon perhejuhlia, muistotilaisuuksia sekä sukukokouksia. Vaara Sportin tiloissa oleva Kontiolahden Sotahistorian Perinnetila on tuonut uusia asiakasryhmiä; sotahistoriasta kiinnostuneita asiakkaita, järjestämään kokouksia Perinnetilan huoneissa sekä majoittumaan ja järjestämään tilaisuuksia Vaara Sportilla.

Majoituspaikkoja löytyy 80 henkilölle. Huoneet ovat pääsääntöisesti 2–4 hengen huoneita, mutta toki asiakkaina käy ryhmien lisäksi myös yksittäisiä majoittujia. Majoittujan on mahdollista tilata ruoat myös esimerkiksi seuraavalle päivälle. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ruokailu- ja kokoustilat, toisessa ja kolmannessa kerroksessa majoitustilat sekä pienet kokoontumistilat ja kolmannessa kerroksessa Powerfeelin palvelut/kuntosali.

Play Kontiolahti Kuva: Johanna Kokkola

Alakerran ruokasali muuntuu jopa 100–120 henkilön tilaisuuksiin sopivaksi. Ruokasalin lisäksi voi vuokrata kokoustiloja: ”Päämaja”-kokoushuone (n. 15 henkilöä), kaksi Perinnetilan kokoushuonetta (n. 20–25 henkilöä/huone). Alakerrassa löytyy asiakkaiden käyttöön myös olohuone biljardi- ja pingispöytineen sekä alue television katseluun. Vaara Sportilla pääsee huoltamaan huoltotilassa myös sukset tai pyörän ja toisessa kerroksessa voi pestä myös vaatteita. Tuija kertookin, että saman katon alta löytyy palvelut välineiden, vaatteiden ja ihmisen huoltoon: täällä voi majoittua hyvin, syödä hyvää ja paikan päällä tehtyä ruokaa pääsääntöisesti läheltä hankituista kotimaisista raaka-aineista.

Tuija toimii myös Vaara Cateringin yrittäjänä. Vaara Catering toteuttaa pitopalvelutoimintaa (mm. häät, ristiäiset, muistotilaisuudet).

Tuija nostaa vielä ”30300training”-valmennuspaketin, jonka on luonut Jarmo Riski ja Ilkka Luttunen. Ko. valmennuspaketti on lähtöisin maastohiihtopuolelta, mutta sopii kaikille kestävyysurheilijoille ja on tarkoitettu 12–16-vuotiaille nuorille. Valmennukseen kuuluu 30 ohjelmoitua valmennusleiripäivää ja valmennuskausi kestää 300 päivää. Valmennettava saa joka päivä kännykkään päivittäisen harjoitusohjelman yksityiskohtaisine ohjeineen.

Vaara Sport tekee aktiivista yhteistyötä Powerfeelin sekä muiden kontiolahtelaisten yritysten kanssa, mm. Luoto Outdoor ja Karu Survival. Vaara Sport onkin ulkoilmaliikkujan paratiisi: asiakas voi majoittua hyvin, käydä ulkoilemassa tai nauttia Powerfeelin palveluista.

Tulevaisuudessa on suunnitteilla myös erilaisia tapahtumia ja kursseja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Esimerkiksi kahden viikon päästä on tulossa henkisen kasvun viikonloppu sisältäen mm. reikihoitoja, luentoja ym..

Vaara Sportin palvelut löytyvät nettisivuilta ja somesta, myös Vaara Cateringilla on omat nettisivut ja some-sivut. Kasarmi 2 -rakennuksen lähellä sijaitsevat hyvät reitit mahdollistavat liikkujille ja Vaara Sportilla majoittuvalle monipuolisen treenin. Powerfeelin kuntosalin lisäksi läheltä löytyy myös polut, tenniskenttä, uimaranta ja on mahdollista tilata myös kalastusretkiä tai harrastaa mm. ampumahiihtostadionilla.

Vaara Sport:
Vieraile sivustolla
Facebook, Instagram, TikTok

Vaara Catering:
Vieraile sivustolla
Facebook, Instagram

Kuvat: Sulander Photo, Salamavisual/Johanna Kokkola, Antti Pirttinen ja Krista Asikainen

Teksti: Krista Asikainen