Categories
Yleinen

Karelia Golf kutsuu pelaamaan

Auringonpaistetta, pilvetöntä taivasta, ei tuulta sekä lämmintä vähän päälle 20 astetta”, kuvailee Karelia Golfin toimitusjohtaja Petja Vuojärvi, kun kysytään täydellistä säätä Golfin pelaamiselle. Lukuisia tällaisia päiviä on luvassa Kontioniemen golfkentällä tänäkin kesänä, kun Karelia Golfin 35. toimintavuosi on lähtenyt käyntiin.

Pohjois-Karjalan suurin ja ainoa 18-reikäinen golfkenttä sijaitsee metsäisessä kangasmaastossa Höytiäisen rantamaisemissa Kontioniemessä. Kentän maasto on vaihtelevaa ja se tarjoaa monipuolisia haasteita ja onnistumisen riemua niin kokeneille pelaajille kuin vasta-alkajillekin. Kontioniemen golfkenttä on tunnettu tarkasti ja huolella hoidetuista viheriöstään, joka houkuttelee useita tuhansia golfin harrastajia ja kilpapelaajia eri puolilta Suomea Kontiolahdelle. Juhannuksesta alkaen elokuun puoliväliin saakka golfkentällä eletään vuoden kiireisintä aikaa, jolloin kentällä järjestetään viikoittain erilaisia lajitapahtumia, kilpailuja ja matalan kynnyksen harjoituksia. Maakunnan isot tapahtumat, esim. Ilosaarirock, houkuttelevat myös vierailijoita pelaamaan golfkentälle. Kauden aikana kentällä ehditäänkin kiertää huimat 28 000 kierrosta!

Golf on vetovoimainen ja trendikäs laji, joka kutsuu puoleensa pelaajia ikään tai sukupuoleen katsomatta. Varsinkin nuoret aikuiset ovat löytäneet tiensä harrastuksen pariin ja golfkentällä voikin nähdä pelaajia taaperoikäistä senioreihin. Yhdessä pelaaminen innostaa laajasti erilaisia harraste- ja työyhteisöjä sekä perheitä. Lajin suosiosta kertoo se, että Karelia Golfin yhteisöön kuuluu jo 1500 jäsentä ja se on kiistatta yksi suurimmista Pohjois-Karjalan urheiluseuroista. Karelia Golfin toimintaan Kontioniemen kentän lisäksi kuuluvat kesäkaudella avoinna oleva Pilkonpuiston golfalue sekä ympäri vuoden toiminnassa oleva Mehtimäen Golfhalli Joensuussa.

Karelia Golf on tehnyt golfiin tutustumisen ja sen harrastamisen kaikille helpoksi. Tuntumaa lajiin on mahdollista saada ammattilaisen ohjaamilla yksityistunneilla tai liittymällä mukaan matalan kynnyksen ryhmiin. Ensiaskeleet golfin harrastamiseen onnistuvat suorittamalla aloittelijan Green Card -kortin: kolmessa päivässä saat opin ja valmiudet pelata missä tahansa Suomen golfkentillä. Kentän runsas viikko-ohjelma, erilaiset tapahtuma- ja kisatiedot löytyvät helposti Karelia Golfin nettisivuilta.

Kuluneen talven aikana Klubitalon tiloja on uusittu ja tänä kesänä klubiravintolan ohjaksissa on aloittanut uusi ravintoloitsija. Kaikille avoimen ravintolan listalta on tilattavissa monipuolisia herkullisia ruokia lämpimistä salaateista pizzoihin ja wingseihin – jokaiselle löytyy varmasti sopivaa syötävää. Ruokailun ohessa voi nauttia ikkunoiden takaa avautuvista kauniista maisemista Höytiäiselle. Talvikaudella Klubitalon tiloja saunoineen on mahdollista vuokrata esim. pikkujouluja varten.

Petja Vuojärvellä on ensimmäinen kokonainen kesä Karelia Golfin toimitusjohtajana menossa. Työ on jo ehtinyt opettaa paljon ja yrityksen historian tutkiminen on avannut tietä uusille ideoille ja kehitystyölle. Tulevaisuudessa Karelia Golf panostaa golfkentän toimivuuden ja palveluiden lisäksi alueen matkailun nostamiseen yhteistoimijoiden kanssa. ”Toivotan kaikki paikalliset ja matkailijat tervetulleiksi tutustumaan ja pelaamaan golfia Kontioniemen kentälle. Meille ei tarvitse olla erityistä syytä tulla, ota koko perhe mukaan ja vietä mukava päivä yhdessä pelaten, nauti kesästä ja parhaista käsintehdyistä pizzoista.”

Karelia Golfin kesä 2023

  • golfkenttä avoinna toukokuun puolivälistä lokakuun loppuun
  • uusi ravintola Wanha Aitta aloittaa toimintansa Karelia Golfin tiloissa
  • koiragolf: koiran voi ottaa pelikentälle mukaan
  • uusittu 9 väylä, väylän profiili vaihtuu kokonaan juhannukselta
  • pelattavuutta parannetaan, kenttä on aina parhaassa kunnossa
  • tulossa kesällä 2025 lyöntipelien SM-kilpailut

Lisätietoja: www.kareliagolf.fi

Facebook ja Instagram: kareliagolf

Teksti: Mervi Kokkonen

Kuvat: Johanna Kokkola/Visuaalinen Viestintätoimisto Salama Oy ja Mervi Kokkonen